Fatih Terim, UEFA Elit Teknik Direktörler Forumu’na Katıldı

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim’in UEFA tarafından özel davetli olarak katıldığı UEFA Elit Teknik Direktörler Forumu’nda ilk gün geride kaldı.

UEFA’nın Nyon’daki merkezinde gerçekleştirilen organizasyonda 2011-2012 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yaşanan gelişmelerin üzerinde duruldu. Ayrıca elit teknik adamlar tarafından 2012 UEFA Avrupa Şampiyonası’na genel bir bakış açısıyla yorum getirildi.

İlk olarak 1999 senesinde düzenlenen UEFA Elit Teknik Direktörler Forumu için yorumda bulunan UEFA Teknik Direktörü Andy Roxbourgh, organizasyon amacının UEFA tarafından düzenlenen yarışmalarda yer alan kulüplerden gelen geri dönüşleri değerlendirerek teknik adamların gelecek yıllar için turnuvalar hakkındaki yeni fikirlerini almak olduğunu söyledi.

“Bu sezon bir yeniliğimiz daha var” diyen Roxbourgh, “Pierluigi Collina (UEFA Hakemler Kurulu Başkanı) da futbol hakemliği konusundaki son gelişmeleri bizlerle paylaşmak için bizlerle olacak” ifadelerini kullandı.

UEFA tarafından 14. kez düzenlenen UEFA Elit Teknik Direktörler Forumu’nda Fatih Terim'in yanı sıra, Massimiliano Allegri (AC Milan), Carlo Ancelotti (Paris Saint-Germain FC), Frank de Boer (AFC Ajax), John van den Brom (RSC Anderlecht), Unai Emery (FC Spartak Moskva), Rene Girard (Montpellier Herault SC), Kasper Hjulmand (FC Nordsjaelland), Leonardo Jardim (Olympiacos FC), Jorge Jesus (SL Benfica), Ivan Jovanovic (APOEL FC), Jürgen Klopp (Borussia Dortmund), Mircea Lucescu (FC Shakhtar Donetsk), Roberto Di Matteo (Chelsea FC), Jose Mourinho (Real Madrid CF), Vitor Pereira (FC Porto), Thomas Schaaf (SV Werder Bremen), Diego Simeone (Club Atlético de Madrid), Luciano Spalletti (FC Zenit St Petersburg), Tito Vilanova (FC Barcelona) ve Arsène Wenger (Arsenal FC) katılımcılar arasında yer aldı.

Daha önce 2002 yılında dördüncüsü düzenlenen UEFA Elit Teknik Direktörler Forumu’na davet edilen Fatih Terim, Nyon’daki toplantıda Arsene Wenger, Jose Mourinho, Vicente del Bosque, Louis van Gaal, Marcello Lippi, Fabio Capello, Carlo Ancelotti, Ottmar Hitzfeld, Klaus Toppmöller, Gerard Houllier, Jupp Heynckes, Javier Irureta ve Fernando Santos gibi önemli teknik adamlarla fikir alışverişinde bulunmuştu .

Kaynak: İHA