Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Çelen'in Açıklaması

Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Suat Çelen, ''2020 olimpiyatlarına aday olan ülkemizin, bu olimpiyatlarda yarışacak sporcularını tespit ediyoruz'' dedi.

Karaçayır Mahallesi'nde bulunan Murat Canbaş Cimnastik Salonu ve Kamp Eğitim Merkezi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Çelen, AA muhabirine, yaptığı açıklamada, olimpiyat oyunlarının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hızlı bir çalışma başlatıldığını söyledi.

2020 olimpiyatlarına hazırlık için bakanlık yetkilileri, sivil toplum örgütleri ve spor yöneticileriyle biraraya gelerek bir dizi toplantı yapıldığını ifade eden Çelen, ''Biz de bakanlığımızın başlattığı çalışmalar kapsamında hazırlıklarımızı tamamlamak için çalışıyoruz. 2020 olimpiyatlarına aday olan ülkemizin bu olimpiyatlarda yarışacak sporcularını tespit ediyoruz'' diye konuştu.

Bolu'nun spor açısından Türkiye için önemli bir şehir olduğunu, milli sporcuların olimpiyatlara Bolu'da hazırlandığını dile getiren Çelen, şöyle devam etti:

''Gerede'de olimpik kayak eğitim merkezi bitmek üzere ve çok ciddi yatırımlar planlandı. Spor adına çok güzel şeyler yapılıyor. Olimpiyatlara çok sayıda sporcumuz Aladağ'da kamp yaparak hazırlandı. Bu yüzden Bolu spor açısından çok önemli bir yer. Bolu'dan da bu sene olimpiyatlara katılan 3 sporcunun olması bizi ayrıca memnun etti. Bolu'da Türkiye'nin tek yatılı cimnastik eğitim merkezi var. Bu nedenle Bolu cimnastik noktasında önemsenen bir şehir ve bizim sorumluluğumuz çok ağır. Bundan sonraki sporcularımızın hedefi de madalya kazanmak olacaktır.''

Bolu'nun tesislenme konusunda ciddi bir ivme kazandığını ve bir spor merkezi olma yolunda hızla geliştiğini vurgulayan Çelen, ''3 bin kişilik kapalı spor salonumuzun ihalesi yapıldı. 160 yatak kapasiteli sporcu eğitim merkezimizde çalışmalar devam ediyor ve bu çalışmalar gelecek sene bitecek. Sentetik yüzeyli atletizm pistimiz bitmek üzere ve açılışını yapacağız. Yapılan saha çok da manidar oldu. Çünkü olimpiyatlarda birinci ve ikinci olduk'' diye konuştu.

Bolu'nun cimnastik sporu açısından ayrı bir değerinin olduğunu ve cimnastik kulüplerinin Bolu'da kamp yapabilmek için çabaladığını kaydeden Çelen, Murat Canbaş Cimnastik Salonu'na kamp için gelen kulüpler sporcularının birlikte çalışarak farklı teknikler öğrenebildiğini belirtti.

İstanbul, Ankara ve çeşitli illerden çok sayıda takım ağırladıklarını anlatan Çelen, şöyle konuştu:

''Kampta bulunan takımlar birlikte kamp yapıyor ve kamplar sporcuların motivasyonunu arttırıyor. Biz de onları burada kardeş kulüpler gibi bir arada tutmaya çalışıyoruz. Türkiye'nin tek yatılı cimnastik eğitim merkezi olması sebebiyle Bolu'ya 'cimnastiğin başkenti' diyebiliriz. O bakımdan 6 tane uluslararası madalyanın 4 tanesi Bolu ilinden çıkmış sporcularındır. Burası bir cimnastik üssü olarak tanımlanmış öyle planlanmış. Bir takım eksiklikler var. Biz de bunları gidermeye çalışıyoruz.''

Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş - Emin Gürbüz

Yayıncı: Murat Paksoy

Kaynak: AA