6 Futbolcu Geldi, 11 Oyuncu Gitti

Bursaspor, dün itibariyle sona eren 1. dönem transfer sezonunda 6 futbolcuyu kadrosuna katarken, 11 futbolcusuyla da yollarını ayırdı.

Bursaspor, bu sezon Boluspor'dan Ferhat Kiraz’ı, Bugsaşspor'dan genç kaleci Bekir Sevgi’yi ve Samsunspor’dan Murat Yıldırım’ı transfer etti. UEFA Avrupa Ligi’ne katılmayı arzulayan yeşil - beyazlılar, zorlu geçen maçların ardından Finlandiya IFK Mariehamn takımından Petteri Forsell ile Porto’dan Arjantinli Fernando Belluschi’yi renklerine bağladı.

SON TRANSFER TUNCAY ŞANLI

Tüm çabalara rağmen UEFA’dan elenen Bursaspor, ligdeki son maçında Galatasaray’a 3 - 2 yenilmesi üzerine Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Tuncay Şanlı ile anlaştı. Toplamda 6 futbolcu alarak transfer sezonunu kapatan Bursaspor, 11 futbolcu ile ise yollarını ayırdı.

Bursaspor’dan gönderilen isimler, Milan Stepanov, İçel İdman Yurdu'na, Gustav Svensson, Tavriya Simferopol'a, Adem Koçak, Sivasspor'a, Turgay Bahadır, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a, Deniz Aslan Medical Park Antalyaspor'a, Emrah Kiraz, Kahramanmaraşspor'a ve Halil Zeybek de Yeni Malatyaspor'a verildi.

GENÇLER KİRALIK

Yeşil - beyazlı ekipten kiralık gönderilen genç oyuncular ve gittikleri takımlar ise şunları: Ahmet Arı ve Mehmet Sak Samsunspor, Yenal Tuncer ve İsmail Haktan Odabaşı Denizlispor, Tunay Acar Turgutluspor, İbrahim Kaş Orduspor, Bedrican Özdoğan Menemen Belediyespor, İlhan Depe İnegölspor, Emre Pehlivan Körfez Futbol Kulübü, Anıl Sarak Fatih Karagümrük.

KULÜPTEN TEŞEKKÜR

Yeşil - beyazlı kulüp, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, takımdan gönderilen oyunculara yaptıkları katkı nedeniyle teşekkür etti. Açıklamada şöyle denildi: “2012 – 2013 Futbol Sezonu transfer döneminde takımımızdan ayrılan futbolculara, kulübümüze yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eder, yeni kulüplerinde başarılar dileriz.”