Bogdan Tanjevic: Hatalarımız Cezası Mağlubiyet Oldu

EuroBasket 2013 Elemelerinde F grubunda İtalya’ya 82-83 mağlup olan Türkiye A Milli Basketbol Takımının Antrenörü Bogdan Tanjeviç, “Hatalarımızın cezası mağlubiyet oldu” dedi.

Maçla ilgili değerlendirme yapan Bogdan Tanjeviç, “Bugün oynadığımız maç İtalya ile deplasmanda yapılan ilk maça benziyor. Maçtan Sonra takım baskı altına girmişti” dedi.

Tanjeviç, “Orda olduğu gibi bunu başaramadık. Maçın Sonunda 4 sayı farkı korumak isterken alan savunmasına geçtik. Aslında hatalarımızın cezasını çektik. İlk yarı çok farklı öndeydik. İkinci yarının başında çok kötüydük. Yeniden iyi mücadele ettik 11 sayı farka çıkardık. İtalya yüzde 55 ile üçlük attı. Çünkü üstünde baskı yoktu. Elemeyi geçmeyi garantileyen takım daha rahat oynadı. İyi bir mücadele örneği göstererek galip geldiler. Matematiksel bir hesap kalmadı önümüzdeki maçlara bakacağız” dedi.

“İlk yarı öndeydik ve kazanmanın kolay olacağını düşünmek hata” diyen Tanjeviç, “İkinci yarıda boş atışlar verdik ve onlarda bunları iyi değerlendirdiler. Hatalarımız genel olarak buydu. Farkı kolayca kapatmalarına izin verdik. Bazen 11 sayı önde olmanız pek önem arz etmez” diye konuştu.

Kayseri’nin seyircisinin fantastik olduğunu söyleyen Tanjeviç, kazanmak için büyük destek verdiklerini ancak bu desteğe yazık olduğunu ifade etti.

Milli basketbolcu Doguş Balbay, maçla ilgili değerlendirmesinde, “Basketbolda 15 sayının ne kadar önemsiz olduğunu gördük. Yaptığımız basit hatalarla soyunma odasına 12 sayı farkla girdik. İkinci yarı da İtalya’yı maça ortak ettik. Herkes elinden geleni yaptı ama olmadı. Elemeleri geçen bir İtalya ile oynadık. Bu rahatlık vardı. Bu bizi ilgilendirmiyordu ama gerçekten emeğimize yazık oldu. Maçı kazanacağımızı zannederek İtalya’ya hediye ettik. 40 dakika Sonra İtalya çocuklar gibi sevindi. Bu yenilgi bize yakışmadı. Ama takım arkadaşlarımızı mücadele için tebrik ediyorum. Kayseri halkına daha güzel maç izletmek isterdik ama elimizden gelen buydu” dedi.

İtalya Basketbol Milli Takımı Antrenörü Simone Pianigiani, “Takımımla gurur duyuyorum. Büyük bir takımla mücadele etti. Oyuncularım her geçen gün gelişiyorlar ve gerçekten iyi bir yaz dönemi geçiriyorlar. Gurubumuzda namağlup olacağımızı kimse düşünmüyordu. Takım oyunu oynayan oyuncularıma teşekkür ediyorum. Bu galibiyet benim değil onların galibiyetidir. Yürekleri ile oynadılar. Siz karar verirsiniz ama oynayan oyuncular olur Gallinari de bunlardan biriydi. Genç oyuncularımız önümüzdeki sezona çok daha özgüven içinde girecekler” diye konuştu.

İtalyan basketbolcu Danilo Gallinari, “Bizim için gerçekten zor bir maç olacağını bekliyorduk. Elemeleri garantilediğimiz için rahattık. İlk maçtaki gibi bu maçta da agresif değildik. Son iki çeyreğin her dakikasında iyi oynadık” dedi.