Necati Ateş'e Görkemli Karşılama

Eskişehirspor tesislerine gelen Necati Ateş, kulüp yöneticileri ve taraftarlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Eskişehirspor renklerine bağladığı Galatasaraylı futbolcu Necati Ateş, Eskişehirspor Tesisleri’ne gelişini kulüp yöneticileri ve taraftarlar tarafından tezahüratlarla karşılandı. Büyük coşkuyla karşılanan Ateş, Eskişehir'e ve büyük taraftarına hayran olduğunu söyleyerek, “Bando olayından dolayı bütün Türkiye'de dağılan bir güzelliği var Eskişehir'in. Büyüklüğünü tabi içine girmeden anlayamamıştık biz. Özellikle ben. Başkanımız geldikten sonra çok ikna edici oldu. Öncelikle Galatasaray'da yaşadığım başarılar benim için çok özeldi. Aynı şekilde de Eskişehirspor'da kupaları kaldırmak ve aynı başarıyı elde etmek için buraya geldim. İnanıyorum ki bu şehrin büyüklüğü, kulübün büyüklüğü, taraftarın büyüklüğü, bu açlık bizi başarıya itecektir diye düşünüyorum. Ben kaybetmeyi seven bir insan değilim hazmedemem. İnşallah aynı şekilde burada mücadelemi en üst seviyeye çıkartmak istiyorum. Kulübüme ne kadar katkı sağlayabilirsem elimden geldiğince katkı sağlamaya çalışacağım. Benim her zaman bir felsefem vardır. Önceki sene ne yaptıysam bir sonraki seneye her zaman daha fazlasını yapmak isterim. İnşallah burada da Galatasaray'da yaptığımdan daha fazlasını yapıp hakettiğimiz başarıları elde ederiz” dedi.

Basın mensupları tarafından Eskişehirspor'a nasıl geldiği sorulan Necati Ateş, “Kimse ayrılacağımı düşünmüyordu ama olağan şartlar bazen elinde olmadığı şekilde oluyor. Çok teklif olunca başkanımızın teklifi hem maddi anlamda hem manevi anlamda hem başarı anlamında beni gerçekten etkiledi. Fazla da düşünmedim açıkça söylemek gerekirse. Ben kendisine vereceğim bütün sözlerin arkasındayım. Siz de bu kulüple anlaştığınız sürece ben gelip imza atarım dedim. Aynı şekilde de verdiğim sözü yerine getirdim. Galatasaray kulübünden bana gitmem konusunda bir talep gelmedi. Benden de çok memnundular ama süreç böyle devam edince tabi başkanımızın da teklifi gerçekten hem ailem için hem benim için çok önemliydi. Bazı oyuncular var oynadıkça başarılı olur, bazı oyuncular var oynamadıkça mutlu olur. Ben hem oynamayınca mutlu olmam hem oynamayınca başarılı olamam. Bunun için de oynadıkça başarılı olan bir insanım. Oynamak istiyorum çünkü futbolun en verimli çağında olduğumu düşünüyorum” diye konuştu.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal Ateş'in transferiyle ilgili açıklamada, “Necati konusu biraz sürpriz bir konuydu çünkü Galatasaray takımı Sayın Necati Ateş'i asla bırakmak istemiyordu başta fatih hoca olmak üzere. Yönetiminde görüşü aynı şekildeydi ama bizim Necati ile olan özel ilişkilerimiz, Eskişehirspor'u, büyük taraftarı, camiayı, bizleri tercihi konusunda Galatasaray takımının da Necati'yi kırması illaki söz konusu değildi. Bu beyanda kendisini birçok kulüp isterken, Türkiye'deki Süper Lig'deki birçok takımın da yurtdışının da taliplisi fazla olan bir Necati Ateşti. Bizi tercih etti ve Eskişehirspor'a kendisini 3 yıllığına bağlayan resmi imzasını İstanbul'da attı” dedi.

Ardından tesislerdeki tribüne giden Ateş, taraftarların formalarını imzaladı. Halil Ünal'ın ve kulüp yöneticilerinin hazırladığı pastayı kesen Ateş bugün ilk antrenmanına çıktı .

Kaynak: İHA