Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Sezonu Açtı

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarına başladı.

Sarı-lacivertli ekip, Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena'da antrenör Roberto Iniguez De Heredia yönetiminde yaptığı antrenmanla 2012-2013 sezonunu açtı.Çalışmaya yeni transferlerden Agnieszka Bibrzyck ve Anastasiya Verameyenka ile WNBA’deki maçlarından dolayı Cappie Pondexter ve Angel McCoughtry'nin katılmadığı, Ivana Matovic'in ise yarın takıma katılacağı bildirildi.

Hafif tempoda yapılan koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenmanın, kondisyon çalışması ile son bulduğu kaydedildi. Antrenmana altyapıdan 8 oyuncunun katıldığı vurgulandı.

Antrenman öncesi FB TV'ye açıklamalarda bulunan takım menajeri Didem Akın, iyi ve sistemi oturmuş bir ekibe sahip olduklarını belirterek, ''Güzel ve kupalarla dolu bir yıl geçirmeyi istiyoruz. Takımımıza güveniyoruz. Kadromuz iyi, yıllardır şampiyon olmuş ve sistemi oturmuş bir takıma sahibiz. Yabancı oyuncularımız 15 Eylül'de takımımıza katılacaklar. Bu dönemden sonra da Topuk Yaylası'nda kampa gideceğiz ve hazırlık maçları olacak. Angel ve Cappie-nin, WNBA maçları var ve ekim gibi gelmelerini bekliyoruz. Bu sene Avrupa'da en iyisini yapmak istiyoruz.'' dedi.

Sarı - lacivertli takımın yeni antrenörü Iniguez De Heredia ile ilgili açıklamalarda bulunan Akın, ''Kendisine güveniyoruz. Daha önceki takımıyla Avrupa şampiyonu olan bir koç. Ve bu sene de aynı başarıyı Fenerbahçe ile kazanacağımıza inanıyoruz.'' ifadelerini kullandı .