Torku Konyaspor Sahasındaki İlk Galibiyetini Aldı

PTT 1. Lig'de mücadele eden Torku Konyaspor, konuk ettiği TKİ Tavşanlı Linyitspor’u ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup ederek sahasındaki ilk galibiyetini aldı.

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan yeşil-beyazlı takımın teknik direktörü Hüsnü Özkara, kendi sahalarında aldıkları ilk galibiyetten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Özkara, “Geçen hafta Adana Demirspor maçında iyi oynayıp 3 puan aldıktan sonra bu haftaki maçın alınması halinde alınan puanın önemini belirtmiştik. Gerçekten bizim için çok güzel oldu. Maça bugün golle başladık diyebiliriz. Özellikle oyuncularımın tamamının performansından son derece memnunum. Kendi sahamızda 1-0 öne geçince bir pozisyon verdik. Direkten dönen bir top var o top belki de maçın kaderini değiştirdi. İlk yarı çok net pozisyonlarımız var. İlk yarıyı çok farklı bitirebileceğimiz bir maç oynadık. İkinci yarı tabi mağlup olan bir takımın yapması gereken gibi arkayı riske edip üzerimize geleceği gerçeği vardı. Biz de akıllı pas yapıp aralara çabuk, seri oyuncularımızla çıkıp üçü, dördü bulmayı düşündük. İyi bir mücadele oldu. Sonuçta 2-0 ayrıldık. Seyircimizi mutlu ettik” şeklinde konuştu.

Yeşil-beyazlı oyunculardan Muhammet Yürükuslu, geçen sene iç sahada yakaladıkları yenilmeme ivmesini bu yıl da sürdürdüklerini söyleyerek, “Geçen sene içeride yenilmeyen, puan kaybetmeyen en kötü berabere kalan, savaşan, mücadele eden bir Konyaspor yaratmıştık. Ve bu Konyaspor’u camia, taraftar bu sene de bekledi. Bizlere yakışmayan kötü bir başlangıç yapmıştık. Ve bunu en kısa sürede telafi etmemiz gerekiyordu. Takım arkadaşlarım inanarak, birlik olarak bugün erken gelen goller bizim oyun üstünlüğümüzü elimize almamızı sağladı. Biz zaman zaman topu kontrolümüzde tutamadık, tuttuğumuz zamanda iyi işler yapabildiğimizi herkese gösterdik” dedi.

Ömer Ali Şahiner ise ilk yarı çok üstün oynadıklarını belirterek, "Fark daha fazla olabilirdi. Ama cömertçe pozisyonları harcadık. İkinci yarı rakibin 2-0 geride olması onların oyun sistemini doldur boşalta çevirdi. Biz de ister istemez doldur boşaltı içeri sıkışarak geriye yaslandık. Yine kontradan pozisyonlar bulduk ama değerlendiremedik. Burada önemli olan ilk yarıdaki oyun. Bulduğumuz pozisyonlar ve galibiyet serimizin devam etmesiydi. İnşallah bu seri Göztepe maçıyla devam eder” diye konuştu.

TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Levent Devrim, maç öncesinde yaptıkları değerlendirmede Konyaspor’un hücum gücünün etkinliğini bilerek sahaya çıktıklarını aktardı. Devrim, “Böyle bir deplasmanda, böylesine bir rakiple oyun içerisinde gol yemeyeceğimiz her dakika ve her an oyunun bize lehimize döneceğini de biliyorduk. Ama 45. saniyede yediğimiz bir gol biraz bizi psikolojik olarak demoralize etti diyebiliriz ama arkasından hemen toparlandık. Oyun üstünlüğünü de aldık. Direkten dönen bir topumuz, arkasına net iki üç tane pozisyonumuz var. Şanssız bir gol yedik. 2-0’dan sonra oyun disiplininden koptuk biraz. İlk yarının sonuna kadar da böyle devam etti. Konyaspor’un da pozisyonları vardı. Biraz dağıldık ilk yarının sonuna doğru. İkinci yarı toparlandık. Oyuna daha çok hakim olan taraf bizdik. İkinci yarıda gol atma şansını yakalayamadık. Sonuçta buradan 2-0 yenilgiyle ayrılıyoruz. Haketmediğimiz bir yenilgi aldık” değerlendirmesinde bulundu.

TKİ Tavşanlı Linyitsporlu Mesut Saray ise Torku Konyaspor’u 3 puan aldıklarından dolayı kutladıklarını belirterek, “Buraya puan veya puanlar almaya gelmiştik. Hedefimiz 3 puandı. Ama rakipte çok iyi başladı oyuna. Biz yüklenmeye başladığımız anda 35. saniyede gol yedik. Gol yedikten sonra üstün taraf bizdik. Ataklarımız, pozisyonlarımız vardı. İsteyen taraf bizdik. Şanssız bir gol daha geldi arkasından. O biraz bizi kırdı. Biraz biz geriye çekildik. Üçüncü, dördüncü gol de gelebilirdi. İkinci yarıya baktığımızda rakip biraz çekildi. Biz de atak oynamaya başladık. Gol ve goller bulabilirdik ama olmadı” dedi.

Hakan Çevik de, takım olarak üzerlerinde bir şanssızlık olduğunu söyleyerek,“Nedense çok basit gol yiyoruz. İkinci gol de rakip şut çekiyor bizim arkadaşımıza çarpıp gol oldu. 35. saniyede gol yememiz bizi oyundan düşürdü diyebiliriz. İlerleyen dakikalarda kendimizi toparladık. Pozisyonlarda bulduk. Bir gol bulsaydık daha farklı olabilirdi. Gol gelmeyince biz de demoralize olduk. Kimse bu sonucu beklemiyordu. Konyaspor’u kutluyorum” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA