Manavgat Şampiyonu Recep Kara Oldu

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Manavgat Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri Recep Kara’nın başpehlivanlığı ile sona erdi.Finalde karşılaştığı rakibi Şaban Yılmaz’ı yarım saat süren bir mücadelenin sonunda yenmeyi başaran Kara, kupasını Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’inden aldı.

Akdeniz’in Kırkpınar’ı olarak isimlendirilen 1. Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri sona erdi. Manavgat başta olmak üzere, Antalya merkez ve ilçelerinden çok sayıda vatandaşın izlediği karşılaşmalar büyük heyecan içinde geçti. Favori olarak gösterilen son iki yılın Kırkpınar başpehlivanı Antalyalı Ali Gürbüz ile 2009-2010 yılları Kırkpınar başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil çeyrek finalde elenerek taraftarlarında hayal kırıklığı yarattı. Yarı finalde rakibi M.Kemal Karaboğa’yı eleyen Recep Kara ile rakibi Orhan Okullu’yu mağlup eden Şaban Yılmaz finalde karşılaştılar. Yaklaşık yarım saat süren karşılaşmayı Recep Kara kazanarak 1.Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin başpehlivanı oldu.

Final maçı sonrasında yapılan ödül töreninde üçüncülüğü paylaşan M.Kemal Karaboğa ve Orhan Okullu’ya madalyalarını Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe takarken, kupalarını ise ‘Güreş Ağası’ Hasan Özden verdi. Müsabaka ikincisi Şaban Yılmaz ile birinci olan Recep Kara’nın madalyalarını ise Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen takarken, kupalarını Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu birlikte verdiler.

Ödül töreninden sonra konuşan 1.Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri başpehlivanı Recep Kara, “Antalya’nın en büyük güreş organizasyonuydu, Kırkpınar’a katılan bütün başpehlivanlar buradaydı. Seyircinin coşkusunu gördük, sabahın erken saatlerinde buraya gelip gecenin bu saatine kadar bizleri izlediler. Ata sporumuz seviliyor gerçekten değer veriliyor. Demek ki biz seyirciye layık güreşler yapabildik ki bu saate kadar burada tutabildik. Ne mutlu bize. Burada benim için önemli olan, Çeyrek finalde karşılaştığımız Ali Gürbüz kardeşimiz, Kırkpınar’ın rövanşı oldu, rakibimi yendim, güzel güreş oldu. Burada birinci oldum sezonu iyi bir şekilde kapattım, darısı seneye diyorum. Ata sporuna gönül veren hizmet eden herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Kaynak: İHA