Ergin Ataman: Daha Yolun Başındayız

28. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Anadolu Efes’i 77-75’lik skorla yenen Beşiktaş'ta Başantrönör Ergin Ataman, daha yolun başında olduklarını söyledi.

2011-12 Beko Basketbol Ligi Şampiyonu Beşiktaş ile play-offların finalisti Anadolu Efes, yeni sezon öncesinde 28. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında karşı karşıya geldiler. Mücadelenin ikinci çeyreğinden itibaren farkı açmaya başlayan siyah - beyazlılar, rakibinin son bölümde maça yeniden ortak olmasına rağmen mücadeleden 77-75 galip ayrılarak geçtiğimiz sene kazanmış olduğu Beko Basketbol Ligi, Spor Toto Türkiye Kupası ve FIBA EuroChallange Cup’ın yanına tarihinde ilk kez kaldırdığı Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı da eklemiş oldu.Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Beşiktaş Basketbol Takımı'nın Başantrenörü Ergin Ataman, daha yolun başında olduklarını ve daha çok maçlar oynayacaklarını belirtti.

Ataman, "Daha yolun çok başındayız. İyi tarafı maçı kazanmaktı. Bu moral ile lige başlamak önemli. Çok zor maçlar oynayacağız. Bu maç bir ölçü değil bizim için açıkçası." diyerek şunları söyledi:"Önümüzdeki hafta Türkiye Kupası ve Eurolig var. Özellikle takımımız çok fazla beraber idman yapma fırsatı bulamadı. Bu hata takım olarak çalışmaya başladık. İyi çalışıyor çocuklar.Bu maç için kısacası hem beraber çalışmamamızın verdiği ve oyuncuların hücumda birbirine alışık olmaması savunmada hata yapmamıza neden oldu ama özellikle 3. periyotta iyi savunma yaptık. Kondisyon olarak da istediğimiz düzlüğe gelebilmek için fazla idman yapmalıyız."'Bir ara sahaya 4 yabancı oyuncu ile çıktığınız' sorusu üzerine Ergin Ataman, "O an oyun gerginleşti saha hakemleri arasında anlaşmazlık oldu düdükler çaldı hızlı hızlı hatta bir ara sahaya 6 kişi ile çıktık. Bunu bir hata olarak görmemek lazım." şeklinde cevap verdi.Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı oyuncusu Tutku Açık ise sezona iyi bir başlangıç yaptıklarını söyledi.

Yeni sezonun sağlıklı bir sezon olmasını da dileyen başarılı oyuncu Açık, tam takım halinde çalışmadıkları için bir uyum sorunu yaşadıklarını ve kendisinin de yüzde yüz hazır olmadığını ifade etti.