Antalya 3 Puanı 4 Golle Aldı

Spor Toto Süper Lig’in 6. hafta mücadelesinde Medical Park Antalyaspor, sahasında ağırladığı Sanica Boru Elazığspor’u 4 golle geçti.

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, oyuncularını performanslarından dolayı tebrik etti. Sahaya kazanmak için çıktıklarını kaydeden Özdilek, “Kazanarak ligde üst sıralara çıkmak istiyorduk. Geçen 2 haftada beklenmedik mağlubiyetler aldık. Bunun sıkıntısını yaşadık. Elazığ da buraya kazanmak için geldi. Bakıldığı zamana istediklerimizi sahaya yansıttık. İkinci yarıda Deniz ve Pedro'da sakatlıklar vardı. Hakan iğne ile oynadı. 2. gol gelince olay lehimize döndü. Kırmızı kart sonrasını pek konuşmak istemiyorum. Bu maçın muhakkak kazanılması gerektiğini biliyorduk. Kazanmak önemliydi. Güven açısından, tekrar geri gelme açısından önemliydi. 5 gün sonra Anteple oynayacağız. Amacımız milli takım arasına daha iyi yerde girmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Özdilek, maç sonunda bir grup Antalyaspor taraftarının kendisini istifaya davet etmesi ve takımın tribüne gelmemesi ile ilgili olarak ise, “Oyuncular gelmedi. Benlik bir sorun yok. Taraftar her zaman haklıdır. Biz Antalyaspor'u daha iyi yere getirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Kırmızı-beyazlı futbolcu Emre Güngör ise bu maçın kendileri için önemli olduğuna değinerek, “Ligdeki puan durumumuz itibariyle bu maç çok önemliydi. Almamamız gereken bir maçtı. 3 puan güzel oldu. İnşallah böyle devam edip ligde Antalyaspor'u iyi yerlere getirmek istiyoruz. Burada herkes emek veriyor, çok çalışıyor. Biz de takım kaptanı olarak böyle bir karar aldık. Soyunma odasına geldik. Herkes bir birine saygı duysunlar" diye konuştu.

Kırmızı-beyazlı futbolcu Ömer Şişmanoğlu da ligde ilk golünü attığını söyleyerek, “Gol attığım için çok mutluyum. Kimin gol attığı önemli değil. Önemli olan 3 puan almaktı. Bugün 3 puan almak için sahaya çıktık. Erken gol attık. Ve maçı kazandık" dedi.

Elazığspor Yardımcı Antrenörü Toprak Kırtoğlu, dengede giden bir maç olduğunu belirterek, “Hatalı olduğum düşündüğüm kırmızı karta kadar maç ortadaydı. Eğer golü bulsaydık maç böyle olmazdı. Emrah o pozisyonda iyi rol yaptı ve pozisyon kırmızı kartla değerlendirildi. Karttan sonra oyun disiplininden uzaklaştığımız için farklı bir skor oldu. Maçın skoru bu değildi. Adaptasyon sorunumuz yok. Fenerbahçe maçı ile başlayan 4 tane şampiyon takımla oynadık. Maç kazansaydık uyum sürecimiz kolay atlatılacaktı. Ama büyük maçlar oynadık ve puan alamadık. Maç kazanamadığımız için sıkıntı çekiyoruz" diye konuştu.

Bordo beyazlı futbolcu Gökhan Emreciksin, üzerlerinde kazanamamanın verdiği bir stres olduğunu belirterek, " Kolay bir durum değil. Bu zamana kadar ligde kolay maç yok. Hep zor takımlarla oynadık. Kazanıp iyi bir süreç yakalamak istiyorduk. Mağlubiyetlerden sonra, bu olsa, şu olsa diye konuşmak doğru değil. Golü atamadık. Atsak her şey farklı olurdu. Çok istediğimiz bir maçtı ama haftaya Akhisar maçını kazanmak istiyoruz" dedi.

Bordo-beyazlı futbolculardan Adem ise çok şansız bir gol yediklerini ifade ederek, “Golden sonra motivasyonumuz düşmedi. Ama kırmızı karttan sonra oyundan düştük. Bunlar bahane değil. Kolay pozisyon vermememiz gerekiyordu. Bu hatalardan ders almamız gerekiyor. İnşallah haftaya Akhisar maçını iyi değerlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan maç sonunda Antalyaspor takımı kendilerini tribüne çağıran taraftarı selamlamadı. Bunun üzerine taraftarlar, takımın tribüne gelip kendilerini selamlamadan sahadan çıkmayacaklarını söyledi.

Basın toplantısının ardından kırmızı-beyazlı futbolcular sahaya gelerek taraftarı selamladı .

Kaynak: İHA