Adanaspor-gaziantep Büyükşehir Belediyespor Maçının Ardından

Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, daha önce sürekli önde basan ve saldıran bir takım kurduklarını belirterek, "Bugün bu oyun anlayışını tamamen değiştirip bekleyen bir takım oyunu sergiledik ve maçı kazandık" dedi.

Eriş, maç sonrası yaptığı açıklamada havanın çok sıcak olmasına rağmen oyuncularının kötü gidişe dur dediğini söyleyerek, "Bu maçta oyun anlayışımızı tamamen değiştirdik. Daha önce önde basan ve sürekli saldıran bir takım vardı bugün bekleyen sabreden bir takım oyunu ortaya koyduk. Oyuncularım bunu sıcak havada başarıyla gerçekleştirerek 3-0 gibi net bir skorla maçı kazanmasını bildi" diye konuştu.

Eriş, Adanaspor'un çok güçlü bir takım olduğunu geçen yıl süper lige giderken direkten döndüğünü hatırlatarak, "Daha 5. haftadayız biraz sabırlı olmamız lazım. Herkes sabırlı olmalı. Daha oyunun 5. dakikasında oyuncuyu taraftar eleştiriyor. Ben takımıma güveniyorum herkes bize güvensin ve sabırlı olsun" dedi.

Eriş, haftaya oynanacak olan Adana Demirspor maçının dünyanın sonu ya da başlangıcı olmadığına dikkat çekerek şunları kaydetti: "Adanaspor ve Adana Demirspor Adana'nın çok güzide takımlarından iki tanesi. Ben bu iki takımda da çalıştım. Bu derbi dünyanın en önemli derbilerinden biri. Ancak bu maç iki takım içinde dünyanın ne sonu ne de başlangıcı. Ben sahada futbolcuların centilmence oynayacağını maçın bir karnaval havasında geçeceğini tahmin ediyorum. Taraftarlarda bu coşkuya katılsınlar. Hiçbir şey insan sağlığından önemli değildir. Bu maç sonuçta yenmekte var yenilmekte." Adanaspor kalecisi Zülküf Özer ise maça çok iyi hazırlandıklarını kötü gidişe dur demek istediklerini ve iyi oynayarak maçı kazandıklarını söyledi.

Adanasporlu futbolcu Cem Özdemir ise hocalarının Gaziantep'i iyi tahlil ettiğini ve hafta boyunca bunun üzerine çalıştırdığını, sahada da takım olarak iyi oynayıp maçı kazandıklarını kaydetti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Ahmet Şahan ise skorla oyunun orantılı olmadığını, Adanspor gibi güçlü takıma karşı deplesmanda çok sayıda pozisyona girdiklerini ancak değerlendiremediklerini söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor futbolcu, Cihan Can ise maçta çok iyi oynadıklarını ancak kazanamadıklarını ancak önlerindeki Karşıyaka maçına bakacaklarını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor futbolcu, Ahmet Devret ise çok sayıda gol pozisyonu bulmalarına rağmen golü bulamadıklarını ancak Adanspor'un 3 kez gelip gol attığını ifade etti.

Kaynak: İHA