Trabzonspor, Emerson İle 2 Yıllık Sözleşme İmzaladı

Tabzonspor, Portekiz’in Benfica takımından transfer ettiği 26 yaşındaki Brezilyalı savunma oyuncusu Emerson Da Conceiçao ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine Emerson’un yanı sıra Genel Menajer Giray Bulak katıldı.

Bulak, burada yaptığı konuşmada, “Umarım her iki tarafa da katkı sağlayan bir anlaşma olur. Daha önce takip edilmiş oyunculardan biriydi. Bildiğiniz gibi hem sol dış hem sol stoper oynayabilen, kendi kulübünde de geçen sezon 36 maç oynayan bir oyuncu. Kendisiyle anlaşmış olmaktan dolayı mutluyuz.” dedi.

Takip ettikleri Türk oyuncular da olduğunu anlatan Bulak, ancak kendilerine en çok katkı sağlayacak oyuncunun Emerson olduğuna inandıkları için Brezilyalı futbolcuyla anlaştıklarını söyledi.

Bulak, bazı basın organlarında çıkan haberlerin aksine Emerson’un bir sakatlığı olmadığını da vurguladı. Gaziantepsporlu Serdar Kurtuluş’la anlaşmakta zorluk yaşadıklarını da vurgulayan Bulak, “Bu transfer olmasa da problem değil. O mevkide çok da hazırlıksız değiliz. Transfer alımda bitebilir ama satımda bitmeyebilir. 5 Eylül’e kadar transfer sürer.” ifadesini kullandı.

ELİMDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIM
Emerson Da Conceiçao da Trabzonspor’a gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Trabzonspor’un bir parçası olmaktan, bu formayı giyecek olmaktan dolayı çok memnunum. Başkanın, hocaların, yöneticilerin benim için söyledikleri sözler ve gösterdikleri güven mutluluk verici. Trabzonspor dengeleri sarsmış, alt üst etmiş, İstanbul dışından 6 kez şampiyonluğa ulaşmış bir takım. İlk sezonumdan itibaren elimden gelenin en iyisini yaparak giydiğim formaya layık olmaya çalışacağım.” dedi.

İmza töreninin ardından bu sezon giyeceği ve doğum tarihi nedeniyle seçtiği 86 numaralı Trabzonspor formasıyla görüntü veren Emerson’a, Genel Menajer Bulak da Trabzoncell kartı hediye etti. Emerson daha sonra kulüp logosu önünde gazetecilere poz verdi .