Karaman: Sadece 3 Puan Aldık, Yapmamız Gereken Çok Hamle Var

Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Trabzonspor karşısında sadece 3 puan aldıklarını ve yapmaları gereken çok hamlelerin olduğunu söyledi.

Karaman, kendi sahalarında 1-0 kazandıkları Trabzonspor maçının ardından, düzenlediği basın toplantısıyla sonucu değerlendirdi. Oyunun ilk 45 dakikalık bölümünde kendi sahalarında oynamanın avantajını kullandıklarını ifade eden Karaman, “Birkaç pozisyon bulduk. Hücumda görünen takım bizdik. İkinci yarı son 30 dakikayı 10 kişi oynadık. Oyundan atılan oyuncumuz bizi hücuma taşıyan, şu andaki kadronun en önemli oyuncularından biri. Böyle bir oyuncudan yoksun başlayıp ne yapacaksınız? Savaşacaksınız, mücadele edeceksiniz. Belki rakibin defansının orta sahaya çıkmasından, arkaya atılan bir topla ikinci golü bulup rahatlayacaksınız. Ama geneline baktığınız zaman bu futbol değil. Aynı şey belki Trabzonspor için de geçerli.” şeklinde konuştu.

Karşılaşma sonucunda sadece 3 puan aldıklarının altını çizen Karaman, “Ben teknik direktör olarak, bu takımın koçu olarak ne kendimi ne oyuncularımı kandırırım. Mesafe almamız lazım. Yapmamız gereken çok hamleler var" diye konuştu.

Kırmızı - siyahlı takımın hücumdaki etkili isimlerinden olan Cenk Tosun da sezonun ilk maçında iyi oynayıp yenildikleri için çok üzüldüklerini, bu yüzden Trabzonspor karşısında da direnç göstermeleri gerektiğini belirterek, “Gösterdikleri bu dirençten dolayı arkadaşlarımı kutluyorum. Kırmızı karttan sonra gösterdiğimiz performanstan dolayı hepsine teker teker teşekkür ediyorum. Artık milli maç arası var. 2 hafta iyi dinlenip Kasımpaşa maçına diri gitmek istiyoruz. Oradan da 3 puanla dönmek istiyoruz” açıklamasında bulundu. Gaziantepsporlu orta saha oyuncusu Bekir Ozan Has da şöyle konuştu: “Ben bugün iyi futbol olmasa da iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Bu 3 puan bizim için çok gerekliydi. Belki Sivasspor maçı değil ama Fenerbahçe maçında iyi oynadıktan sonra puansız dönmek bu maçı çok önemli hale getirdi. 3 puanı aldığımız için çok mutluyuz. Özellikle İbriric atıldıktan sonra inanılmaz bir direnç gösterdik.”