Hız Tutkunları Federasyon Kupası İçin Yarıştı

Buz Pateni Federasyonu tarafından düzenlenen "Short Track Federasyon Kupası" yarışları Erzurum’da yapıldı.

Yarışlara katılım bir hayli yoğundu. Yer uçakları, Erzurum’da dereceye girmek için tüm güçlerini buz pistine yansıttı. Buz Pateni Faaliyet Programı’nda yer alan ve Short Track Sezonunun başlangıç müsabakaları da olarak kabul edilen Federasyon Kupasbı Yarışları Erzurum’da yapıldı. Erzurum, Ankara ve Kocaeli’den sporcuların katılımı ile gerçekleştirilen yarışlar minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorisinde oldu.

10 kulüpten 50 sporcunun katılımı ile Yenişehir’deki 2 Binlik Buz Pateni Salonu’nda yapılan Short Track Müsabakaları iki gün sürdü. Bayrak yarışları ile sona eren Short Track Federasyon Kupası Yarışlarını Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Hüseyin Turgut Eğitim Başkanı Ünal Bingül, Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Short Track Sorumlusu Ercüment Yıldırım, Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Curling Kamp Müdürü Murat Akın ile Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar ile İzcilik İl Temsilcisi Özcan Işık ve GHSİM Personel Müdürü Selami Kızılkaya’nın da izlediği yarışlar nefesleri kesti.

SHORT TRACK’A İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR Short Track Müsabakaları Federasyon Kupası Yarışlarının yeni sezon öncesinde çok önemli bir sınav olduğuna işaret eden Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ercüment Yıldırım, short track’a ilginin gün geçtikçe arttığını söyledi.

Yıldırım, "Short track, Türkiye'de yeni gelişmekte olan bir branşımız. Bugün müsabakalarda yer alan sporcularımızın çoğu, altyapıda yer alıyor. Bu durum gerçekten bizim için memnuniyet verici. Sporcular altyapıdan yetiştiği zaman daha başarılı oluyor ” dedi.

BİNGÜL’DE MADALYA TÖRENİNE KATILDI Erzurum’da göreve geldiği günden beri başarılı hizmetleri ile dikkatleri üzerine çeken ve alkış toplayan Ünal Bingül’de Madalya törenine katıldı.

Geçtiğimiz günlerde Başarısını Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi Başkanlığı ile taçlandıran Cezaevi Savcısı Ünal Bingül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile birlikte yarışları izledi. Bingül, Short Track yarışlarında dereceye giren sporculara madalyalarını vererek onları kutladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’da madalya verdiği sporcuları kutlarken, Federasyon Kupası Yarışları’nın Erzurum’da yapılmasından büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Short Track Federasyon Kupası'nda dereceye giren sporcuların isimleri şöyle: 777 metre yıldız bayanlar 1. Şevval Han, 2. Gülçin Evgi , 3. Aybüke Han.777 metre yıldız erkekler 1. Ömer Faruk Saylar, 2. Fatih Aydem, 3. Serkan Sarıbaş. 1000 metre genç erkekler 1. Fırat Yardımcı, 2. Davut Tahtacı, 3. Ersel Argun, 1000 metre genç bayanlar, 1. Betül Yerdelen, 2. Elif Özden, 3. Şeyma Özdemir. 1000 metre büyük erkekler 1. Serdar Iltır, 2. Berk Yetişken, 3. Özgür Yeşilöz. 1000 metre büyük bayanlar 1. Duygu Kan, 2. Burcu Kan, 3. Leyla Yılmaz. Short track Milli takımını Türk Antrenör Zeynep Erkılıç ile Bulgar Antrenörler İvan Pandov ve Rumiana Pandova’nın çalıştırdığına işaret eden Ercüment Yıldırım, bundan sonra uluslar arası yarışlarda daha başarılı sonuçlar alacaklarını söyledi.

İki gün süren Short Track Federasyon Kupası Yarışlarında dereceye giren sporculara madalyaları düzenlenen törenle verildi.

Madalya kazanan sporcular bir hayli mutlu gözüktü. Milli takım antrenörleri Zeynep Erkılıç, İvan Pandov ve Rumiana Pandova’ da sporcuların sevinçlerine ortak olurken, hız tutkunlarının formunun kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Kaynak: İHA