Fatih Terim: Tempolu ve Coşkulu Oynuyoruz

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Bursaspor’u 3 – 2 yendikleri maçın ardından, çok gol pozisyonuna girdiklerini belirterek, “Tempolu ve coşkulu oynuyoruz.

” dedi.

Bursaspor’u 3 – 2 yenen Galatasaray’da teknik direktör Fatih Terim, Bursaspor’u tebrik ederek, “UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında 120 dakika oynadıktan sonra Galatasaray gibi bir takımla başa baş dişe diş mücadele etmek kolay değil. Tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Yedikleri goller için sinirlendiğini ve üzüldüğünü dile getiren teknik direktör Fatih Terim, “Bu kadar kolay gol yemememiz gerekiyor. Çok pozisyona giriyoruz. Hiç kimsenin girmediği kadar giriyoruz. Tempolu ve coşkulu oynuyoruz. Şampiyonlar Ligi’nde yaptığımız hataların bedelini daha ağır ödeyebiliriz; bu nedenle titiz davranıyorum. Yolun başındayız daha çok çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine, Ujfalusi’nin karakter ve teknik olarak üst düzey bir oyuncu olmasının yanı sıra savunmada liderlik yapması bakımından da önemli olduğuna değinen Fatih Terim, Engin’in 11 maçlık cezası sebebiyle aralarında olmamasının da kendilerini etkilediğini söyledi.

Terim, “Ujfalusi'nin sakatlanması istemediğimiz bir durumdu. Kısa zaman içerisinde Engin'i ve onu kaybettik. Birkaç kulvarda oynayacağımızı düşününce önemli kayıplar haline geliyor bunlar. Tomas çok önemli bir oyuncu, defansı idare etmesi ve koordinasyonu sağlamsıyla ön plana çıkıyordu. Transfer yapacağız çünkü birisi daha sakatlansa yedeğimiz yok, muhakkak yapmalıyız. Uğraşıyoruz, yarın saat 17.00’ye kadar vaktimiz var ve 1-2 alternatifimiz üzerine çalışıyoruz." diye konuştu.

Manchester City forması giyen Kolo Toure’nin sorulması üzerine Terim, “Kolo Toure de ilgilendiğimiz oyunculardan bir tanesi.” cevabını verdi.
Galatasaraylı futbolcu Dany ise bu sene geçen seneye nazaran daha fazla gol yediklerini dile getirerek, “Bu durumu karışık hale getiren bizleriz. Konsantrasyonu kaybettiğimizde bu golleri yiyoruz. Milli takım arası var. Bu arada hataları düzeltmeyi düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Yenilen gollerin ardından kendisine hücum oyuncularına uyarılarda bulunduğu hatırlatılan Eboue ise hızlı oynadıkları zaman ani şekilde kalelerinde pozisyon verdiklerini kaydederek, “Ben de arkadaşlarımızı yardım etmeleri için çağırıyorum.” dedi.

Vatandaşı olan Kolo Toure’nin sorulması üzerine ise Eboue, “Ben bir oyuncuyum. Transfer görüşmeleri oyuncu ve yönetim arasında olacaktır. Eğer bana yardım konusunda bir çağrı gelirse Kolo Toure ile görüşürüm.” ifadelerini kullandı.