Karabükspor, Akhisar'ı Rahat Geçti

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Akhisar Belediyespor, Manisa 19 Mayıs Stadı’nda ağırladığı Kardemir D.Ç. Karabükspor’a 3-1 mağlup oldu.

Maçın ardından basın toplantısında konuşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, maçtan çok taraftarının tepkisine üzüldüğünü dile getirdi. Hamzaoğlu, 'Hayatımda bir çok maç oynadım ama belkide en çok üzüldüğüm bir maçtı. Herşeye rağmen sahada bu duruma düşmememiz lazımdı. Oyuncularımı bu duruma soktuğum için hepsinden özür diliyorum. Taraftarlar da haklıdırlar. Bana her türlü eleştiriyi yapabilirler. Bunu kabul edebilirim. Sahada takım benim takımım, benim tercihlerim. Eğer bir sıkıntı varsa benim hatalarımdandır. Bana her türlü eleştiriyi yapabilirler ama sahada oyuncularıma olumsuz tezahüratlarını asla kabul edemem. Biz bir zincirin halkaları gibi birbirimize sarılmış zor bir yolda yürümeye çalışırken maalesef onlar bu maçta bizi bıraktılar. İnşallah önümüzdeki haftalarda onlar da bu hatalarını anlayıp bize destek olacaklardır. Ben takımıma inanıyorum, güveniyorum. Biz, şu maça rağmen hedeflediğimiz duruma geleceğimize yürekten inanıyorum. Şuanda ideal bir kadro yakalamış değiliz. Sakatlıklar ve hazır olmayan oyuncularımız var. Bunları takıma dahil ettiğimiz zaman yine bir çıkışın içerisinde olacağız. Ama şunu da söylemek istiyorum; Birşeyleri yapamazsak, olmuyorsa biz burada Akhisarspor'a zarar vermek için bulunmuyoruz. Hiç birimiz koltuk sevdalısı değiliz. Böyle bir sevdamız yok. Bulunduğumuz yere hizmet etmeye çalışıyoruz. Eğer olmazsa, yapamazsak gönül rahatlığıyla oturur, yönetimimizle paylaşırız. Akhisaspor için en iyisi ne ise zamanı geldiğinde bunu da değerlendiririz. Ben hala takımıma inanıyorum ve biz bu takımla hedefimize ulaşacağız. Bunu da sezon sonunda hep beraber görücez ' diye konuştu.

KULÜBÜ BORCA SOKARSANIZ HİÇ ŞANSI KALMAZ '

'Devre arasında takıma acil bir takviye yapılacak mı?' sorusuna ise Hamza Hamzaoğlu, 'Devre arasına kadar oynayacağımız bir sürü maç var. Bunlar neler getirir. Belki takımımız çok iyi toparlanır, iyi bir seri yakalar bizde takviye yapmayız. Ama ihtiyaç hissedersek tabii ki transfer yapacağız. Bu da bütçelerimiz göz önüne alınarak yapılacaktır. Çünkü bizim borçlanıp da ligden düşmüş halini düşünmek istemiyorum. Önümüzde bir çok örneği var. Bu yüzde Akhisar Belediyespor 'un yaşayan bir kulüp halinde devam etmesi benim için daha önemli. Yoksa düşer çıkar bunlar olabilecek şeyler. Ancak kulübü borca sokarsanız hiç bir şansı kalmaz. Şuan bir süreçten geçiyoruz. Şampiyon olan bir takım. Bir ilçe takımı. Bu başarının paylaşımı neler yapılacağı gibi çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Dolayısıyla bunun duygusal inişleri çıkışları bizde olduğu gibi yönetimimizde ve oyuncularımızda yaşanıyor. Ufak tefek şeyler bizde fazla etki bırakabiliyor. Biz bu süreci atlatacağız. Bunu atlattıktan sonra hepiz zihnen hem de bedenen sağlıklı ve güçlü olduğumuz zaman Akhisar Belediyespor 'un çok farklı olduğunu hepiniz göreceksiniz ' dedi

SKİBBE: 'İLK DEVRE ZORLANSAKTA İKİNCİ DEVRE AĞIRLIĞIMIZI HİSSETTİRDİK ' İ

lk deplasman galibiyetini aldıkları için mutlu olduklarını belirten Kardemir D.Ç Karabükspor Teknik Direktörü Michael Heinz Skibbe ise, 'İlk yarıda zorlansak da ikinci devre ağırlığımızı hissettirdik. Bir çok pozisyon ürettik ve Gol attık. Gayet rahat bir şekilde üstünlüğümüzü sahada yansıttık. Bizim başlangıç maçlarımız rakiplerimize göre biraz daha ağırdı, şimdi ilerideki takımları yanına yaklaşmamız bizim için önemliydi. Bundan sonra Cuma günü Orduspor'a karşı heyecan verici bir maça çıkacağız. Hazırlıklarımıza hemen devam edeceğiz ' ifadelerini kullandı

Üzücü bir mağlubiyet aldıklarını ifade eden Akhisar Belediyesporlu Çağdaş Atan, 'Kolay goller yiyip dağılıyoruz. Bu takımın tecrübeli oyuncularından biri olarak bir şey söylemek istiyorum. Hamza hoca eğer kendini kurtarmak adına 5-6 tane güçlü oyuncu almak isteseydi bu takımın isteklerini yerine getirirdi. Ancak hocamın bu kasabanın ve bu takımın geleceğini düşünerek bu takımın paralarını çöpe atmamak için sahip çıkarak herkese şans veriyor. Eğer burada bir sıkıntı varsa en son konuşulacak olan hocamız. Ben bunu kendi üzerime bir borç bildim. Akhisar Belediyespor taraftarlarına büyük bir saygımız var ama 3 hafta önce söylenen şeylerin birden değişerek bize karşı gelinmesi beni gerçekten üzdü. Çok ağır lafları kaldırabilecek arkadaşlarımız yok. Bu kadarına hakları yok. Oynadığımız oyunda bir sıkıntı var evet. Ama bunu en kısa zamanda çözeceğiz. Evimizde ilk galibiyeti alarak çıkışa geçeceğimize inanıyorum. Herkes bize sahip çıksın ' dedi.

Daha önce de malup oldukarını fakat hiç bu kadar üzülmediklerini dile getiren Akhisar Belediyesporlu Kenan Özer ise 'Bu gün kötü bir oyunla yenilince daha çok üzüldük. Tabi daha fazla kaybedecek bir şeyimiz yok bizim. Haddimizi bilmemiz gerekiyor. Şu an çok kötü bir durumda değiliz. Yarın tekrar antrenmana çıkıp Elazığ maçına hazırlanmamız gerekiyor. O yüzde bütün arkadaşlarımızın dediği gibi inşallah daha iyi yerlere gelmek istiyoruz ' şeklinde kaydetti.

Karabüksporlu İlhan Parlak ise 'Zor bir deplasman olacağını biliyorduk ama önemli olan ilk golü bulmamızdı. Akhisarspor daha çok kapanan bir takımdı. İlk golü bulduktan sonra bizim için daha iyi olacağını biliyorduk çünkü atağa çıkacaklardı, bizde defansın arkasında bulduğumuz boşluklarla skor yapacaktık. Nitekim böyle oldu. İlk deplasman galibiyetini 3-1'lik bir skorla aldığımız için çok mutluyuz ' diye konuştu.

Yenilmemek için Manisa'ya geldiklerini kaydeden Kardemir D.Ç Karabükspor'lu Birol Hikmet, 'Galip gelip 3 puan almak bizim için çok önemliydi. Bizde oyunumuzu buna göre şekillendirdik. Çok güzel gollerle 3 puanı aldık. Puanımızı bugün 7 puana çıkardık ve biraz rahatladık. Bundan sonra daha iyi bir futbol oynamaya çalışacağız. Galip geldiğimiz için çok mutluyuz ' cümlelerini kullandı.

Kaynak: İHA