Fikret Orman: Elimizde Sihirli Değnek Yok

Beşiktaş Kulubü Başkanı Fikret Orman, borçlar konusunda kendilerini eleştirenlere "Bu kadar kısa sürede elimizde sihirli değnek yok.

" diye cevap verdi.Ceylan Otel'de gerçekleştirilen Divan Kurulu toplantısının ardından üyelerin yapmış olduğu eleştirilere cevap veren Başkan Orman, "Beşiktaş'ta divanda bazı şeyler ilk defa yaşanıyor. Hazırlanan raporları biz değil bağımsız denetleme şirketi tarafından yapılıyor. 2005 senesindeki mali kongrede de söylemiştim. Alınan avanslar borç olarak kaydedilsin diye. Böyle yapılmayınca ileride bu avanslar borç olarak karşınıza çıkıyor. Böyle yaparsak Beşiktaş'ın borcunun ne olacağını hepimiz bileceğiz." diye konuştu.

Divan Kurulu'da konuşulan, "Fikret Orman üç ayda kulübü düzlüğe çıkaracak." diye bir söz vermediğini de açıklayan Başkan Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:"Ben hayatımda böyle bir söz vermedim. Kulüp düzlüğe çıkacak demedim. İyi niyetli laflardan sonra amin denir. Benim elimde sihirli değnek yokki bir anda nasıl düzelsin. Kulübe bazı yerlerden ceza geliyor sanki ilk kez duyuluyormuş gibi davranılıyor. Bunların hepsi kamuoyunun önünde oluyor. Biz Beşiktaş'ın yaşamış olduğu sıkıntılardan kurtulabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. 6 aylık başkanım doğru dürüst kendi işime bile gitmedim."Beşiktaş Kulübü Başkanlığı'na seçildiği günden beri söylemiş olduğu, "Kimseyi karalamak veya aklamak için görev gelmedim." sözlerini hatırlatan Başkan Fikret Orman, sözlerini şöyle sürdürdü:"Biz elimizden geldiğince şeffaf davranıyoruz. Herkes bizim samimiyetimizi biliyor. Biz gerçekler üzerinden konuşuyoruz. Eğer Yıldırım Demirören Futbol Federasyonu Başkanı olmak için istifa etmemiş olsaydı hala Beşiktaş Kulübü'nün başkanıydı. Biraz daha sansasyonel tranfserler yapsaydı büyük başkan olarak duracaktı. Bu gerçekler varken kulüp 8 senede bu hale geldi. Derdimiz Beşiktaş'ın menfaatleridir. Beşiktaş'ın menfaati için ne gerekiyorsa yaparım." QUARESMA KONUSUÖte yandan sezon başından beri alacaklarından indirim yapmadığı için kadro dışı kalan Quaresma konusunda da Başkan Orman, şunları kaydetti:"Quaresma olayı hocamızla alakalı değil. Ben ve yönetimle alakalıdır. Bizim prensiplerimiz var. Biz zaten yönetime geldiğimiz gün bu paraları ödeyemeyeceğiz kendilerine ilettik. Bu süreç içinde Quaresma parlatılsaydı deniyor. Barcelona'da İnter'de, Chealse'de oynarken parlamadı da iki sene Beşiktaş'ta oynarken mi parlayacaktı. Bu oyuncuların zaten kariyerleri belli. Biz oyuncuları kaybetme taraftarı değiliz. Ancak o oyuncluarın alacakları ile biz muhatabız. Oyuncularımızın paralarını ödemeye çalışıyoruz. Ödeyemeyeceğimiz şeylere borçlanmayacağız. Quaresma'nın hala bonservis bedeli ödenmemiştir. Teminat mektupları alınmamıştır. O da bize borç olarak durmaktadır. Böyle bir durum varken büyük transfer istiyorsak amin denir."Başkan Orman, "Beşiktaş'ta yönetim olarak kulubün borçlarını azaltmak için tasarruf yapmamız gerekiyor. Biz borçları tasarruf yaparak indireceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.