Vali Yılmaz’dan Amatör Kulüplere Büyük Destek

Düzce İl Özel İdare bütçesinden her yıl amatör spor kulüplerine yardım olarak ayrılan ödeneği Düzce Valisi Adnan Yılmaz iki katına çıkararak spor kulüplerine büyük bir destekte bulundu.

Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Erdoğan Bıyık, düzenlediği basın toplantısında amatör spor kulüplerine büyük bir müjde verdi. Her yıl İl Özel İdare bütçesinden spor kulüplerine aktarılan ödeneğin 100 bin liradan 200 bin liraya arttırıldığını açıkladı.

Vali Adnan Yılmaz’ı ziyaretlerinde kendilerine büyük bir jest yaptığını belirten Bıyık, “Sayın valimize hoş geldiniz ziyaretinde bulunduk. Aynı zamanda 30 Eylül günü yapılacak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu seçimlerine sayın valimizi davet etmek için ziyaret ettik. Sayın valimiz bizi gerçekten çok güzel karşıladı. Bizde bunu basın mensupları ile paylaşalım istedik. Açıkçası bugüne kadar il yöneticilerinin spora bakışıyla alakalı tabi hepsine teşekkür ediyorum zaman zaman hepsinin yardımı dokundu. Spor adına il müdürümüzü aradı il genel sekreterini aradı. ‘Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu bizim gözbebeğimizdir’ dedi.

Bu anlayış içerisinde olması bizim camiamızı çok heyecanlandırdı. Bizim için çok önemli bir söylemdi. Kendisinin da kongreye mutlaka geleceğini ve mutlaka desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Bu anlamda da özel idare bütçesinden her sene ASKF’ye bir aktarım gerçekleştiriliyordu. Sayın valimiz büyük bir jest yaparak 100 bin liralık aktarımı 200 bin liraya çıkardı. Bizim yanımızda arayarak talimat vermiştir. 65 kulübümüzün diğer branşlarına da yardım edebileceğiz. Bu anlamda yeni gelen sayın valimize hem hayırlı olsun diliyoruz hemde verdiği bu destekten dolayı tüm spor camiası ve yaklaşık 4000 lisanslı sporcumuz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA