Sağlam: Kendi Doğrularımıza Göre İyi Maç Yapmadık

İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, Siirtspor karşısında diğer Süper Lig takımlara göre maçı daha ciddiye aldıkları halde kendi doğruları açısından iyi bir maç yapmadıklarını belirtti.

Sağlam Ziraat Türkiye Kupası'nda 3-0 yendikleri Siirtspor maçı sonrası yaptığı açıklamada rakiplerini centilmence oyun oynadıkları için kutladı. Maça iyi başladıklarını ama erken golün ardından bazı futbolcuların kendi iradeleriyle oynamaya başladığına dikkat çeken Sağlam bunun bazı sıkıntılara neden olduğunu ancak ikinci yarıda kontrollü oyunları sayesinde istedikleri kadar olmasa da mantıklı oynadıklarını kaydetti.

Ziraat Türkiye Kupası maçlarında bazı büyük takımların alt ligdeki rakiplerine karşı kaybettiklerini hatırlatan Sağlam, ''Biz bugün diğer takımlara göre bu maçı belki de daha ciddiye aldık. Diğerleriyle kıyasladığımızda iyiyiz, kendi doğrularımıza göre konuşursak iyi değiliz.'' ifadesini kullandı.Yedekteki bazı oyuncuların neden değerlendirilmediğini soran gazeteciye Sağlam, ''Kazanmaya hangi oyuncularımız yatkınsa sahaya onlarla çıkıyoruz. İsimler hiç önemli değil. Şu maçı kaybetmiş olsaydık bana ne soracaktınız? Bu maçın getirisi sıfır ama götürüsü bin kat daha fazla. Bu maç yüksek konsantre ve ciddiyetle oynanması gereken bir müsabakaydı. Biz bu maçta bir sentez yaptık. Oynayan ve oynamayan oyuncularımızı karıştırdık ki çok büyük bütçeli İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un yaşadığı hüsranı yaşamayalım. Belki elediler ama birkaç büyük takım buna Beşiktaş da dahil, amatör bir takıma karşı düştüğü durumları da gördük. Biz bu hale düşmemek için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalıştık. İstediğimizi yüzde yüz yapmadık ama diğer takımlarla karşılaştırdığımızda işi daha ciddiye aldık.'' Ligde hafta sonu Trabzonspor ile yapacakları maçı da değerlendiren Sağlam, ''Takımımız genel anlamda artık lige adapte olmuş durumda. Mesela Fenerbahçe'ye kaybetmiş olmamıza rağmen, Gençlerbirliği karşısında galip gelmememize rağmen bize göre ciddi maçlar oldu. Bu anlayış pekiştikçe, bu ligde herkesi yenebilecek güçteyiz. Birkaç hafta üst üste kazandığımızda kupa da bizim için önemli yollardan bir tanesi olacak. Bu sene kupayı biraz önemsemeye çalışacağız. Hedefimiz ilk 8'de yer almak'' şeklinde konuştu.

KAPUCU: SÜPER LİG İLE 3. LİG ARASINDA BÜYÜK BİR KALİTE FARKININ OLMADIĞINI İSPAT ETTİK

Siirtspor Teknik Direktörü Orhan Kapucu ise karşılaşma sayesinde Süper Lig ile 3. Lig arasında çok büyük bir kalite farkının olmadığını ispat ettiklerini kaydetti.

Başa baş bir oyun sergilediklerini ifade eden Kapucu şunları söyledi: ''İlk yarı duran toptan yediğimiz bir gol var. İkinci yarıda ise tekrar dengeyi kurduk ama fizik üstünlüğü galip geldi. Biz 8 günlük kamp neticesinde kurulmuş bir takımız. Sayın valimizin destekleriyle son anda lige hazırlandık. Bazı oyuncularımız 3 gün sonra kampımıza dahil olabildi. Buna rağmen futbolcularımızın gösterdiği performanstan sonuna kadar memnunum. İyi bir maç izlettiğimize inanıyorum.' '