Orduspor 2-0 Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'de 6. haftanın açılış mücadelesinde Galatasaray, deplasmanda Orduspor'a 2-0 mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray ile Orduspor karşı karşıya geldiler. Ordu 19 Eylül Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı ev sahibi Orduspor 2-0'lık skorla kazanmayı başardı.

Orduspor'a galibiyeti getiren goller iki eski Galatasaraylıdan geldi. Mücadelenin 9. dakikasında bir dönem Galatasaray forması da giyen Hasan Kabze muhteşem bir rövaşata golüyle skoru 1-0'a getirirken; sarı-kırmızılı ekipten kiralık olarak Orduspor'a transfer olan Bogdan Stancu 67. dakikada skoru tayin eden isim oldu. Aslan, Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Braga maçı öncesinde kötü oyunuyla tehlike sinyalleri verdi.

Bu sonuçla birlikte Galatasaray, ligdeki ilk yenilgisini alırken; 13 puanda kaldı. Yoluna namağlup devam eden Orduspor ise ligdeki 3 galibiyetini aldı ve puanını 12'ye yükseltti. Ligin 7. haftasında Galatasaray sahasında Eskişehirspor'u konuk ederken; Orduspor, Karabükspor deplasmanına konuk olacak.

TERİM'İN UMUT KARARI

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi'nde Salı günü kendi sahasında karşılaşacağı maç öncesinde Umut Bulut'u Orduspor karşısında ilk 11'e almadı.

Terim, ileri uçta Elmander ve Burak ikilisine şans verirken, Dany'in yerine de Cris ile maça başladı.

Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper ise David Barral'ı kulübeye çekerken; Hasan Kabze-Bogdan Stancu ikilisine ilk 11'de şans verdi.

HASAN KABZE'DEN JENERİKLİK GOL!

Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf ev sahibi Orduspor oldu. Sağ kanattan hızlı bir taç atışı ile oyuna başlayan Karadeniz ekibi, sağ kanatta topu Umbides ile buluşturdu. Umbides'in yaptığı ortaya önce kafayla Selçuk müdahale etti ancak Hasan Kabze, topun yere inmesini beklemeden müthiş bir rövaşata ile Muslera'yı avladı ve takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

SELÇUK DİREĞE TAKILDI

Sarı-kırmızılı ekip, Hasan Kabze'nin attığı müthiş golün şokunu atlatamadan bu kez Hamit Altıntop'un sakatlığı ile sarsıldı. Mücadelenin 13. dakikasında sağ arka adelesinde çekme meydan gelen yıldız futbolcu oyuna devam edemeyince yerini Aydın Yılmaz bıraktı.

Mücadelede eşitliği yakalama çabalarını sürdüren sarı-kırmızılı ekip ilk yarım saat boyunca oyunu rakip yarı alana yıksa da pozisyon üretmekte zorlandı. Galatasaray adına ilk yarının en önemli pozisyonlarından birisi de Selçuk İnan'ın ayağından geldi. Ceza yayı üzerinde Burak'ın düşürülmesi üzerine kazanılan frikiği kullanan yıldız futbolcunun vuruşu, yan direğe de çarparak auta çıktı.

BURAK İNANILMAZ KAÇIRDI

Karşılaşmanın ilk yarısında dakikalar ilerledikçe Orduspor kalesine yüklenen Galatasaray, mücadelenin 33. dakikasında Burak Yılmaz ile inanılmaz bir pozisyondan yararlanamadı. Sağ kanattan Amrabat'ın yerden kestiği top bir anda Burak Yılmaz'ın önünde kaldı. Golcü futbolcu, kale sahası üzerinde müsait durumda zayıf bir vuruş yapınca Fornezzi zorlanmadan topun sahibi oldu.

G.SARAY SAĞLI SOLLU...

1-0'lık Orduspor üstünlüğüyle tamamlanan ilk yarının ardından, ikinci yarıya hızlı başlayan taraf Galatasaray oldu. İkinci yarının ilk dakikasından itibaren oyunu Orduspor yarı sahasına yıkan sarı-kırmızılılar, özellikle kornerlerle önemli pozisyonlar yakaladı. Cris ve Felipe Melo ile önemli tehklikeler yaratan Galatasaray bu bölümde skora dengeyi getiremedi.

STANCU FIRSAT TEPTİ

Galatasaray eşitlik golü için Orduspor kalesini zorlarken; mor-beyazlılar kontrataklarla Galatasaray kalesinde tehlike yaratmayı başardı. Mücadelenin 55. dakikasında Galatasaray savunmasını eksik yakalayan Orduspor, Bogdan Stancu ile önemli bir fırsattan yararlanamadı. Galatasaray ceza alanı önünde topla buluşan Rumen futbolcu, 3 Galatasaraylı futbolcuyu peşine taktı ve çaprazdan vuruşunu yaptı. Muslera üzerine gelen topu kontrol etmekte güçlük çekmedi.

BU KEZ AFFETMEDİ

55. dakikada mutlak bir pozisyondan yararlanamayan Bogdan Stancu, 67. dakikada Orduspor adına farkı ikiye çıkartan isim oldu. Hasan Kabze'nin müthiş pasında bir anda Muslera ile karşı karşıya kalan Stancu, rahat bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Orduspor'u 2-0'lık üstünlüğe taşıyan isim oldu.

Stancu'nun attığı golün ardından Galatasaray, Orduspor kalesinde kısa süreli bir baskı kurdu. Farkı tekrar bire indirmek isteyen sarı-kırmızılı ekip, 68. dakikada Burak Yılmaz ile net bir fırsattan yer alamadı. Umut Bulut'un pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Burak'ın dar açıdan vuruşu az farkla auta çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR

90'Emre Çolak orta alanda Ali Çamdalı'ya faul yaptı ve sarı kart gördü.
90'Maça 4 dakikalık uzatma eklendi.
88'Umut sağ tarafta topu aldı ve ceza sahası sağ çaprazından içeride koşu yapan Burak'ın önüne bıraktı topu fakat kaleci topu kontrol etti herkesten önce.
87'Fornezzi sarı kart gördü Orduspor'da.
86'Aydın sağ kanattan sol ayağı ile içeriye ortaladu fakat top direk kaleye yöneldi ve son anda Fornezzi topu kornere çeldi.
85'Emre Çolak ceza sahası önünde kendi ekseninde döndü ve şutunu attı fakat defansa çarpan top kaleci Fornezzi'de kaldı.
84'Ali Çamdalı saha kenarına geldi tedavisi için.
83'Ali Çamdalı, Melo'nun müdahalesinin ardından orta alanda yerde kaldı.
83'Emre Çolak sol çizgiden ortaladı fakat top arka direkteki Melo'nun kafasının üstünden geçerek dışarıya çıktı.
82'Nizamettin çıktı ve yerine Yiğit oyuna giriyor.
81'Galatasaray ceza sahası yayının biraz uzağından frikik kullanacak.
80'Hakan Balta sol kanatta topla buluştu ve ceza sahası sol çizgisine uzak bölgeden ortaladı fakat defans son anda kafayla topu çıkardı.
79'Emre Çolak orta alanda pasını Melo'ya verdi fakat Melo ceza sahasının biraz dışında topu yanlış yere gönderdi ve topu kaybetti.
78'Sağ kanattan Cris topla fazla oynadı ve Abdülkadir topu kaptı fakat Muslera kalesinden çıktı ve topu uzaklaştırmayı başardı.
77'Emre Çolak sol kanattan topu getirdi ve çizgiye inip içeriye çıkardı fakat defanstan seken topu önünde bulan Burak'ın vuruşunda top dışarıya çıktı. Çok müsait bir pozisyondu.
76'Stancu oyundan çıkıyor ve David Barral oyuna dahil oluyor Orduspor'da.
75'Semih sarı kart gördü Galatasaray'da Abdülkadir'e yaptığı faul sonrası.
75'Orduspor'da Stancu ceza alanı önünde topu Semih'ten kaptı fakat yaptığı müdahale faul oldu.
75'Orduspor'da Stancu ceza alanı önünde topu Semih'ten kaptı fakat yaptığı müdahale faul oldu.
73'Orduspor'da Hasan Kabze oyundan çıkıyor ve yerine Abdülkadir giriyor.
72'Orduspor birazdan oyuncu değiştirecek ve Abdülkadir oyuna girecek.
71'Orduspor savunmadan çıkmak istedi ve havadan bir top gönderdi fakat Cris araya girdi ve topu aldı.
69'Maç çok hareketlendi bu dakikalarda.
68'Galatasaray mutlak bir gol pozisyonunu harcadı! Burak sol çaprazdan ceza sahasına girdi ve boş pozisyonda topu yan ağlara gönderdi!
67'Galatasaray'da Eboue ceza sahası içinde yerde kaldı ve hakem devam dedi. Ardından hızlı çıkan Orduspor'da Hasan Kabze ceza sahası dışından ara pasını gönderdi ve Stancu topu alıp golü attı.
67' GOL! Stancu
65'Sağ taraftan Umbides içeriye ortaladı fakat top dışardan içeriye döndü ve aut oldu.
64'Orduspor taraftarları şu anda Hector Cuper lehine tezahüratlarda bulunuyor.
63'Galatasaray'da Elmander oyundan çıkıyor ve Umut Bulut maça dahil oluyor.
61'Amrabat çıkıyor Galatasaray'da ve Emre Çolak dahil oluyor oyuna.
60'Aydın orta alandan pasını Elmander'e verdi ve kaleyi cepheden gören yerden vurdu fakat top dışarı çıktı.
59'Sağ taraftan Eboue ceza sahasına koşu yapan Elmander'e topu attı. O da çizgiye inip yerden içeriye çıkardı fakat Fornezzi son anda kesti topu.
58'Eboue sağ taraftan uzun bir pas gönderdi fakat topu attığı yerde kimse yoktu Galatasaray'dan.
56'Amrabat sol taraftan savunma arkasına bir pas atmak istedi fakat Elmander'den önce savunma topa müdahale etti.
55'Ali Çamdalı orta alanda topla ilerleyen Amrabat'ı arkadan çekti ve sarı kart gördü.
54'Umbides korneri kullandı fakat defans Hasan'dan önce topa müdahale etti.
54'Sol kanatta Monje topla buluştu ve çizgiye doğru gidip ortasını yaptı fakat defansa çarpan top kornere gitti.
53'Stancu orta alanda aldığı topla ilerledi ve önünde bir anda boşluk buldu ve ceza alanına girip şutunu attı fakat top Muslera'da kaldı.
52'Selçuk'un kullandığı kornerde Melo arka direkte kafayla vurdu fakat top üst ağlarda kaldı.
51'Amrabat sol kanattan topla geldi ve ceza sahası sol çizgisinden ortasını yaptı fakat defans topu kornere gönderdi.
50'Kornerde Selçuk kullandı ve Cris kafa vuruşunu yaptı fakat top kaleci Fornezzi'de kaldı.
49'Aydın sağ kanattan etkili bir orta yaptı fakat defans topu son anda kornere gönderdi Elmander'e gelmeden önce.
49'Monje ceza alanında topla buluştu ve Melo'nun müdahalesi ile yerde kaldı fakat hakem devam dedi ve korner oldu pozisyon.
48'Melo orta alandan uzun bir pas çıkardı ve Amrabat topla buluştu fakat ceza alanı dışında vuruşu çok zayıftı ve kalecide kaldı top.
47'Aydın sağ taraftan topla geldi ve önündeki Elmander'e bıraktı topu. Elmander sağ taraftan ceza sahasına girdi ve çizgiden içeriye çıkardı fakat defans top Amrabat'a gelmeden son anda kesti.
46'İkinci yarıda ilk düdük geldi ve Orduspor başladı.

ORDUSPOR 1-0 GALATASARAY İLK YARI SONA ERDİ

45'Maça 1 dakikalık uzatma geldi.
44'Umbides sağ tarafta topla buluştu ve çok uzak mesafeden kaleye gönderdi topu fakat defansa çarpan top kornere gitti.
43'Amrabat sağ kanattan içeriye ortasını yaptı ve arkadan gelen Aydın ceza sahası içinde kayarak topa vurdu fakat top dışarıya çıktı.
42'Hasan orta alanda topla buluştu ve biraz ilerledikten sonra sol kanattan kaçan Monje'ye pasını attı fakat Monje ofsayta yakalandı.
41'Monje ceza sahası önündeyken sol kanattan hareketlenen Hasan'a verdi pasını fakat Hasan ofsayt pozisyonunda yakalandı.
40'İbrahim Kaş bir sakatlık yaşadı fakat önemli bir durumu yok devam ediyor oyuna.
39'Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta top defanstan sekti ve Amrabat'ın önünde kaldı ceza sahasında fakat onun vuruşu da yan ağlarda kaldı.
38'Eboue ceza sahası sağ çaprazında yerde kaldı ve frikik kullanacak Galatasaray.
37'Amrabat sağ kanattan geldi ve ceza sahası önündeki Selçuk'a çıkardı topu fakat Selçuk'un vuruşunda top dışarıya gitti.
35'Selçuk sol kanattan topla ilerledi ve ceza alanı içerisinde hareketlenen Elmander'e çıkardı topu. Onun vuruşunda top kaleciye de çarparak dışarıya çıktı.
34'Orduspor bu dakikalarda biraz daha defansa çekilmiş şekilde oynuyor.
32'Amrabat sağ kanattan içeriye ortaladı. Orduspor defansı topu ıskaladı fakat topu önünde bulan Burak çok zayıf bir vuruş yaptı ve top Fornezzi'de kaldı!
31'Monje sağ kanattan geldi ve çalımlarla ilerleyip ortasını yaptı fakat top direkt dışarıya çıktı.
30'Orta alandan uzun ve havadan bir top geldi ve Burak ceza alanı önünde topu kontrol etti fakat pozisyonda elini kullandı Burak ve serbest vuruş oldu.
29'Hakan Balta sol kanattan geldi ve ceza alanı içindeki Elmander'e verdi pasını. Elmander topu alıp döndü ve vuruşunu yaptı fakat farklı şekilde dışarı çıktı top.
27'Selçuk ceza sahasına uzak bölgede topu aldı ve ilerleyerek içerideki Burak'a bir ara pası attı fakat defans son anda araya girdi.
26'Amrabat, orta yuvarlağa yakın bölgede yerde kaldı ve faul oldu.
25'Eboue orta alandan ceza alanına havadan gönderdi fakat defans araya girdi ve topu Fornezzi'ye kazandırdı.
23'Orta alanda Umbides topu kaptırdı ve Melo uzun bir top attı Burak'a fakat Fornezzi hızlı çıkıp topa sahip oldu.
22'Monje sağ tarafta topla buluştu ve çizgiden çalımlarla ilerleyip korner çizgisine indi fakat yaptığı ortayı Cris kafayla uzaklaştırdı.
20'Selçuk'un vuruşunda top direğe çarpıp dışarıya çıktı!
19'Melo orta alanda topu kapıp ilerledi ve şutunu attı fakat dönen topu tekrar aldı ve ardından Nizamettin ona faul yaptı. Frikik kullanacak Galatasaray tehlikeli bir yerden.
18'Hasan Kabze bir anda ceza sahası içinde topla buluştu ve şutunu attı fakat Muslera'da kaldı top.
17'Galatasaray'da Hamit sakatlandı ve oyundan çıktı yerine Aydın girdi.
16'Umbides sağ kanattan içeriye ortaladı ve gelen topa Hasan Kabze kafa ile vurdu fakat Cris topu kornere gönderdi.
16'Garcia orta alandan topla çıktı ve yuvarlağı geçtikten sonra yerde kaldı, faul.
15'Hamit saha kenarına geldi ve tedavisi orada devam edecek.
14'Hamit yerde kaldı Galatasaray'da ve bir sakatlık yaşıyor.
13'Orduspor Galatasaray'ı orta alanda karşılıyor ve oyunu kendi yarı sahalarına yıkmalarını engelliyor.
12'Orta alandan gelen top defanstan sekti ve Agustin'in önünde kaldı sol kanatta. Ceza sahası içinden vuruşuna yapan Agustin'in şutuna İbrahim Kaş kafa ile dokundu fakat top dışarıya çıktı.
9'Hızlı kullanılan taç sonrası sağ taraftan gelen ortaya Hasan Kabze ceza alanı içinde rövaşata vurarak topu ağlara gönderdi!
9'GOL! Hasan Kabze
8'Orta alanda Elmander topu göğsüyle kontrol etmek istedi fakat Ordusporlu oyuncular araya girerek top kazandılar.
6'Galatasaray defansta top çevirerek oyun kurmaya çalışıyor.
5'Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta içeriye gelen topu defans uzaklaştırdı.
4'Burak ceza sahasına biraz uzak bölgede Eboue'dan aldığı pas sonrası yerde kaldı ve serbest vuruş kullanacak Galatasaray.
3'Umbides serbest vuruşta topu kaleye gönderdi fakat Muslera topu yumrukladı.
2'Sol kanattan gelen Monje ceza sahasına girmeden yerde kaldı ve tehlikeli bir yerden sebest vuruş kullanacak Orduspor şimdi.
2'Orta alanda Selçuk ceza sahası önüne doğru pasını vermek istedi fakat Ordusporlular topu çaldı.
1'Maça Galatasaray başladı.

ORDUSPOR

Fornezzi
Atilla
Agustin
İbrahim Kaş
Garcia
Nizamettin
Umbides
Ali Çamdalı
Stancu
Monje
Hasan Kabze

GALATASARAY

Muslera
Eboue
Semih
Cris
Hakan Balta
Hamit
Melo
Selçuk
Amrabat
Elmander
Burak