Mersin İdman Yurdu Kupada Bir Üst Turda

Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur maçında Siirtspor'u konuk eden İçel İdman Yurdu, rakibini 3-0 yenerek bir üst tura çıktı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan İçel İdman Yurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, maçın centilmence bir müsabaka olduğunu ifade ederek, “Orhan hocaya ve Siirt takımına teşekkür etmek istiyorum. İstediğimiz, arzuladığımız ve de kurguladığımız şekilde maça başladık. Ama maalesef golden sonra sahadaki belli bazı arkadaşlarımız kendi iradeleriyle oynamaya başladılar ve oda sıkıntıya yol açtı. İkinci yarı biraz daha kontrollü, biraz daha mantıklı oynadığımız ve topa sahip olduğumuz bölümlerde, tempoyu çok fazla yükseltmeden istediğimiz pozisyonları ve golleri de bulduk” dedi.

Oynadıkları maçı çok ciddiye aldıklarını belirten Sağlam, “Diğer maçlarda yaşanan sıkıntıları görüyorsunuz. Çok ciddi almadığınızda sıkıntılar yaşayabiliyorsunuz. Diğer büyük takımlar ile kıyasladığımızda iyiyiz ama kendi doğrularımızla kıyasladığımızda çok iyi değiliz. Bugün kazanmaya müsait hangi arkadaşlarımız varsa onlarla sahaya çıktık. Şu maçın getirisi sıfır ama götürüsü getirisinden bin kat kötü olan bir müsabakadır. Kesinlikle yüksek konsantrasyon ve ciddiyetle oynanması gereken bir müsabaka. Bu maçta oynayan ve oynamayan oyuncularımızı karıştırdık ki diğer çok büyük bütçeli takımların düştüğü zor duruma düşmemeye çalıştık” şeklinde konuştu.

Hafta sonu oynayacakları Trabzonspor maçı ile ilgilide konuşan Sağlam, “Takımımız genel anlamda özellikle artık lige adapte olmuş durumda. Son oynadığımız 2 maçımız ciddi müsabakalar oldu. Bu gidiş devam ettikçe, bu anlayış pekiştikçe bu ligde her takımı yenebilecek güçteyiz. Birkaç hafta üst üste kazandığımız takdirde Türkiye Kupası da bizim önemli yollardan bir tanesi olacak” diye konuştu.

İçel İdman Yurdulu futbolcular Ömer Barış ile Eren Tozlu ise Siirtspor'un sahada hem centilmence hem de var güçleri ile mücadele ettiklerini kaydederek, “Bizim için önemli olduğunu düşünüyorum. Galip gelmek karşı takımın kategorisi ne olursa olsun güzel bir duygudur” ifadelerini kullandılar. SİİRTSPOR CEPHESİ Siirtspor Teknik Direktörü Orhan Kapucu da Süper Lig takımı olan İçel İdman Yurdu ile çok önemli bir maç yaptıklarını vurgulayarak, “3. lig takımı ile Süper Lig takımı arasında fark olmadığını ispat ettik zannedersem. Başa baş bir oyun sergiledik. İlk yarı duran toptan yediğimiz bir gol olmasına rağmen ikinci yarıda tekrar dengeyi kurduk ama maalesef fizik üstünlüğü galip geldi. Tabi biz 8 günlük kamp neticesinde kurulmuş bir takımız. Bazı oyuncularımız 3 gün sonrası bizim kampımıza dahil oldular. Buna rağmen futbolcularımızın göstermiş olduğu performans sonuna kadar memnunun. Gerçekten çok güzel bir oyun oynadılar ve güzel bir oyun sergilediğimizi inanıyorum. Verilen mücadeleden dolayı futbolcularımı kutluyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.

İçel ile çok güzel anıları olduğunu da belirten Kapucu, “Yıllar önce taraftarın önünde Kaya Mutlu başkan bana imza attırmıştı. Halen o günleri unutamıyorum. Tabi İçel'de oynamanın vermiş olduğu güzellikte var. Şimdi ise bir hoca olarak rakip olmak beni çok mutlu etti. İçel İdman Yurdu'nun da şu anda Süper Lig'de olması ayrıca bana mutluluk veriyor. Onlara da başarılar diliyorum. Gerçekten iyi takımlar ve inşallah iyi neticeler alırlar” ifadelerine yer verdi.

Siirtspor futbolcuları Ferhat Karakaya, Göksel Söyler ve Doğukan Genç ise bugün çok iyi mücadele ettiklerini, ligler arasındaki farkın bu maça yansımadığını dile getirdiler .

Kaynak: İHA