Galatasaray Teknik Direktörü Terim Açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ''Bazen mağlubiyetler sizi çok önemli başarılara götürebilir. İnşallah bu da onlardan biri olur'' dedi.

Terim, Orduspor'a 2-0 yenildikleri maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, sözlerine Orduspor'u tebrik ederek başladı.

Oyunda istediklerini yapamadıklarını ifade eden Terim, ''Çok gol pozisyonu bulmuş olabiliriz. İyi oynamamıza rağmen gol pozisyonu bulmuş olabiliriz ama bizim arzulu, tempolu ve iştahlı oyunumuzun olmadığı karşılaşmada tam tersini Orduspor yaptı'' diye konuştu.

''Bazen ne yapsanız doğru olmayabilir'' diyen Terim, şöyle devam etti:

''Futbol böyle bir oyun. Futbolun doğrularını yerine getirmediğiniz zaman futbol da size doğru cevap vermez. Bazen ne yapsanız olmaz, çünkü biz doğruları yerine getiremedik. Saydığım bu vasıfları sahaya iyi yansıtmazsanız dolayısıyla bir yerde yanlış hesap verilecek. Bu mağlubiyeti nazar boncuğu olarak kabul edelim. Orduspor'u tebrik edelim, biz de maalesef iyi oynamadığımız maçlardan bir tanesi diye hanemize yazalım. Ayrıca Hasan Kabze ve Yiğit ile Stancu'yu ayrıca tebrik ederim.''

Bu karşılaşmadan çıkartacakları dersler olduğunu dile getiren Terim, ''Galatasaray takımı bizim hiç beğenmediğimiz maçta bile 7-8 pozisyona giriyorsa bu önemli bir şeydir. Bunu ligde telafi edebiliriz. Ama Şampiyonlar Ligi'nde çok kritik bir maç oynayacağız. Rakibimiz de ilk maçta kaybetti. Kendi sahamızda bunu lehimize çevirmemiz gerekir. Onun için şimdiden işimize başlayacağız'' dedi.

Umut'u riske etmediğine değinen Terim, ''Sonradan biraz oynasın istedim. Çünkü ayağındaki o ufak sakatlık nedeniyle başımıza bir şey gelsin istemedim'' ifadesini kullandı.

Fatih Terim, ''Bazen mağlubiyetler sizi çok önemli başarılara götürebilir. İnşallah bu da onlardan biri olur'' diye konuştu.

Muhabir: İlyas Gün - Gökhan Gücüklüoğlu / Musa Samur

Yayıncı: Murat Taydaş

Kaynak: AA