Mourinho'nun idolü Ferguson

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, kendisine Alex Ferguson'ı örnek alıyor. Mourinho, tıpkı Manchester United menajeri gibi 70'li yaşlarında da teknik direktörlük yapmaya devam etmek istediğini söyledi.

Jose Mourinho, Porto'yla 2003 yılında önce UEFA Kupası, 1 yıl sonra da Şampiyonlar Ligi 'ni kazanınca herkesin dikkatini çekmişti. Porto'nun ardından çalıştırmaya başladığı Chelsea'nin 50 yıllık şampiyonluk özlemine son veren Mourinho, 2008'de Inter'in yolunu tutmuştu.

Portekizli teknik adam, Milano ekibini de 2010'da Şampiyonlar Ligi şampiyonu yapmayı başarmıştı. 2010 yazında Barcelona'nın hegemonyasına son vermek isteyen Real Madrid, teknik direktörlüğe Mourinho'yu getirmiş ve beklentilerine çok geçmeden yanıt almıştı. Real'i geçen sezon La Liga şampiyonu yapan Mourinho, tüm bu büyük başarılara karşın futbol tutkusundan hiçbir şey kaybetmiş değil.

Kariyerinin henüz başında olduğunu söyleyen Mourinho, Manchester United Menajeri Alex Ferguson'ın ayak izlerini takip ediyor. Ocak ayında 50 yaşına basacak Mourinho, daha uzun yıllar futbolun içinde yer almak istediğini; mümkünse, tıpkı Ferguson gibi 70 yaşından sonra da takım çalıştırmayı planladığını ifade etti.

Kendisini her zamankinden güçlü hissettiğini vurgulayan Mourinho, 'Ferguson'ın neden hala takım çalıştırdığını anlayabiliyorum. Çünkü ben de onun gibi futbolu çok seviyorum. Hala bir teknik direktör için çok gencim. 50 yaşına basacak olsam bile önümde uzun yıllar olduğunu düşünüyorum ' dedi.

Mourinho sık sık bir gün mutlaka menajerlik yapmak için İngiltere'ye döneceğini söylüyor.