Medical Park Antalyaspor'da Sıkıntılı Üst Tur

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, eleştiriye açık olduğunu ancak bunların hakaret ve küfüre dönüşmesi durumunda buna dur demek gerektiğini söyledi.

Ziraat Türkiye Kupası 2. tur kademe maçında Medical Park Antalyaspor Akdeniz Üniversitesi Stadı’nda 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden İzmir temsilcisi Menemen Belediyespor’u 5-3 mağlup etti. Karşılaşmada bir grup taraftar Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu, yönetimi ve Teknik Direktör Mehmet Özdilek’i istifaya davet etti

Maçın ardından basın toplantısı düzenleyen Özdilek, Ziraat Türkiye kupasında bir üst tura çıkmanın kendileri için önemli olduğunu belirterek, “Karşılaşmayı ciddiye aldık. Oyuncuları ciddiyetlerinden dolayı kutladım. Uzun süre forma şansı bulamayan futbolcuların oynaması zaman zaman sıkıntıya neden oldu. Lig statüsü yeni. Bir üst tura çıkmak önemli. İstanbul Büyükşehir’in elenmesi gibi ciddi sürpriz oldu. Samsunun elenmesi gibi. Bu işi ciddi yapmazsanız her türlü skorun çıkacağı bir maç oldu. Skor önemli değil önemli olan turun geçilmesiydi” dedi.

“KİMSENİN KİMSEYE KÜFÜR ETME HAKKI YOK”

Bu akşam alkışlanması gereken güzel gollerin olduğunu belirten Özdilek, “Futbol adına keyifli bir geceydi. Taraftarın bana ve yönetime karşı ağza alınmayacak küfürleri bu gecenin kötü görüntüleriydi. İnsanlar fikirlerini beyan edebilirler demokratik ülkede yaşıyoruz. Bana ve başkana boyutların biraz yukarı çıkması hoş olmadı. Herkes biraz dikkat edecek. Eleştiriye açığız ama bunlar hakaret ve küfüre geliyorsa orada dur demek lazım gerekirse de derim. Bunu iyi bilmeleri lazım. Kimse haddini aşmayacak. Kimsenin kimseye küfür etme hakkı yok. Zor duruma düşürmeye kimsenin hakkı yok. Bu anlamda biraz kırıldık. Futbolda bunlar var. Herkesin fikri kendine bağlar. Beğenen olur beğenmeyen olur. Sonucunda bu kulüp yıpranıyor. Ben yıpranmam. Başkan yönetim kurulu yıpranıyor. O insanlar emeklerini Antalyaspor için veriyorlar. Bu insanları kaçırmasınlar insan bulamazlar. Biraz sağduyu. Ama küfüre ve hakarete geldiği zaman orada bir durmaları gerekiyor. Doğru duvar yıkılmaz. Biz işimizi yapacağız, inandığımız yolda devam edeceğiz” diye konuştu.

MENEMEN BELEDİYESPOR CEPHESİ

Antalyaspor karşısına çıkınca tedirgin olduklarını belirten Menemen Belediyespor Teknik Direktörü Taner Taşkın, “Kupada çok fazla iddiamız yoktu. Antalyaspor gibi güçlü bir rakip karşımıza çıkınca tedirgin olduk. Üçüncü lig ekibi birinci lige karşı oynarken telaşlı başladık beraberliği yakaladıktan sonra ikinci golde kalecimize faul yapıldı. Gol yiyince takımın cesareti kırıldı. Biz oyunu hiç bırakmadık. Oyuncuları kutluyorum mücadelelerinden dolayı. Biz lige ağırlık vereceğiz. Antalyaspor’ a kendi liginde başarılar diliyorum” dedi.

.

Menenemen Belediyesporlu Okan, güzel bir mücadele olduğunu söyledi.

İzleyenlerin keyif aldığı bir müsabaka olduğunu kaydeden Okan, Antalyaspor'a başarılar diledi. Okan, ligde şampiyonluğu hedeflediklerini hatırlattı ve bu hedef doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

Menenemen Belediyesporlu Menderes ise, “Kazanacağımızı düşündüğümüz bir maçtı. Öyle hazırlanmıştık. Basit hatadan gol yedik.”

Kaynak: İHA