Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı Euroleague Medya Günü’nde Basınla Buluştu

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı ve teknik ekip, Euroleague Medya Günü'nde, Ataşehir'de bulunan Fenerbahçe Ülker Sport Arena'da basın mensuplarıyla buluştu.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı oyuncularından Kaptan Ömer Onan, Oğuz Savaş, İlkan Karaman ve Teknik direktör Pianigiani ve diğer oyuncular basın mensuplarının sorularını cevapladılar. Fenerbahçe Ülker’in yeni transferlerinden İlkan Karaman, Fenerbahçe Ülker’in çok kaliteli bir takım olduğunu ve profesyonel bir ortamda çalıştığını vurgulayarak, “Bu sene bambaşka bir ortamdayım. Bambaşka insanlarla çalışıyorum. Güzel bir atmosfer var burada. Çok profesyonel insanlar var. Bu düzen çerçevesi içerisinde yeni koçumuzla birlikte iyi bir şekilde çalışıyoruz. Eksiklerimiz giderip takım adaptasyonunu sağlamlaştırmaya çalışıyoruz. Önümüzde Türkiye Kupası var şimdilik ona odaklandık. İyi bir başarı elde edip Lig'e de güzel bir şekilde başlamak istiyoruz. Burada olan oyuncular çok kariyerli oyuncular” ifadelerini kullandı. Karaman, bu sene Euroleague’de Final Four’u hedeflediklerini ve böyle çalıştıkları sürece de Türkiye’de büyük başarılar elde edeceklerini ifade ederek sözlerini sonlandırdı.

Fenerbahçe Ülker’in takım kaptanı Ömer Onan, bu haftayı çok iyi değerlendirdiklerini ve takım halinde çalışmalara başladıklarını vurgulayarak, “Hocayla buluşmamız biraz geç oldu. İtalyan Milli Takımı'nda olduğu için 10-15 gündür birlikte çalışıyoruz. David Andersen biraz daha geç ve Mike Batiste'nin da sakatlığı vardı. Önümüzde ilk Türkiye Kupası var ama yüzde yüz hazırlığımız Euroleague maçlarıyla başlar. Türkiye Kupası önemli ama Euroleague başlayana kadar daha hazır bir şekilde oluruz” ifadelerini kullandı. Bir sene Final four oynamaktansa 3 yada 4 sene ilk 8 içinde olmanın daha önemli olduğunu belirten Kaptan Ömer Onan, “En başta hedefimiz Final Four ama bunu sonuna kadar getirip kazanamazsak da karalar bağlamamız lazım. Önemli olan bu yola girmektir. İlk 8'in içinde her sene olmamız lazım. Bundan sonra da Final Four'lar gelecektir. Fenerbahçe çok doğru adımlarla bu yolun içinde. Bu sene olabilir gelecek senede olabilir ama Final Four gelecektir” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Simone Pianigiani, yeni oyuncuların katılımı ile yeni sezona hazırlandıklarını belirterek, “Herkes her şeyiyle çalışıyor ve bir sistem oturtmaya çalışıyoruz. Yeni oyuncular, transferler Milli Takım’dan gelen oyuncular o yüzden şu an bizim için çok önemli. Tabi ki sistem hemen oturmuyor bunun oturması için biraz zamana ihtiyaç var. Önümüzde de hemen çok kısa bir zaman içinde hazırlanmamız gereken Türkiye Kupası Maçları var zorlu maçlar olacak. Bu tür duruma acil durum diye bakıp isteğimizi gösterirsek o şekilde sahaya çıkmamız gerekiyor. Çünkü yüzde yüz hazır olduğumuzu söyleyemem ama bazı takımlar hazır olmasalar bile en iyi performanslarını sahaya yansıtarak çıktıklarında böyle bir turnuvada başarılı olabilirler” ifadelerini kullandı

Çok iyi bir kadroya sahip olduklarını, Ömer ve Oğuz gibi yıllardır takımın içinde olan oyuncular barındırdıklarını artı olarak da yeni transferlerin de takıma büyük katkı sağlayacağını belirten Pianigiani, “Onlarda Avrupa da birçok başarı elde etmiş çok çeşitli oyuncularımız. Bunların hepsini harmanlayıp sistemi oturttuğumuz zaman kesinlikle kadronun çok iyi olacağına inanıyorum ve Avrupa da mutlaka saygı duyulacak bir takım olacağız. Bu sistem tabi ki bir gün de bir hafta da olmaz önceden de söylediğim gibi. Bir ay olabilir. Bunun oturması şu andaki tek hedefimiz, takım olmak ve bu zengin kadroyu takım haline getirmek” şeklinde konuştu.

Yeni sezon öncesi hedeflerinin, her sene olduğu gibi yüksek olduğunu vurgulayan Oğuz Savaş, “Euroleague’de geçen senenin üzerine çıkabilmeliyiz. İnşallah Final Four oynarız. Hedeflerimize adım adım ulaşmak istiyoruz çünkü şuanda direk Final four hedefi ile çıkmak ne kadar doğru olur bilmiyorum” dedi.

Öncelikle sezon başına hazırlandıklarını, final Four’a gelene kadar da birçok maç oynayacaklarını belirten Oğuz savaş, öncelikli olarak Türkiye Ligi’nde ve Euroleague2de iyi iş çıkarmak istediklerini sözlerine ekledi.

Fenerbahçe Basketbol Takımı ve Teknik Ekip, Euroleague öncesi yapılan medya günü’nde takım olarak topluca fotoğraf verdi .

Kaynak: İHA