Spor Toto 3. Lig…

Maltepespor maçında aldığı beraberlikle lige 8’inci sıradan başlayan, ikinci hafta oynadığı Gümüşhanespor maçında aldığı bir puanla 11’inciliğe inen Büyükşehir Belediyespor, üçüncü haftayı 5 puan, artı 2 averajla sekizinci sırada tamamladı.

Ligin beş puanlı tek takımı olan mavi beyazlı ekip bu hafta ligin son sırasında yer alan Kocaelispor karşısında deplasmanda puan arayacak. LİGİN ÜÇ HAFTALIK KARNESİ Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta şampiyonluğun favori takımlarından Büyükşehir Belediyespor’da 3 maçta 19 futbolcu forma şansı buldu. Mavibeyazlı ekibin bu sezon oynadığı 3 lig maçının tamamında İlker Günay, Fatih Gültekin, Cabir Coşar, Zafer Doğan forma giyerken, en az süreyle oyunda kalan futbolcu 1 dakikayla Güner Okay oldu.

HANGİ FUTBOLCU KAÇ DAKİKA FORMA GİYDİ?

Büyükşehir Belediyespor’un üç maçında İlker Günay 270, Mehmet Öztunga 90, Dede Çelik 180, Fatih Gültekin 270, Emrah İnanç 217, Cabir Coşar 270, Musa Ballı 65, Muhammet Fettahoğlu 90, Fatih Arat 257, Ekrem Sütçü 117, Zafer Doğan 270, Ahmet Baykal 129, Oktay Gümüş 190, Güner Okay 1, Furkan Çağlın 15, Samet Altuntaş 180, Erdinç Pekgöz 90, Muhammed Emin Bakan 170, İbrahim İdis 41, Emrah Bayram 69 dakika forma giydi.

KART CEZALILARI

Maltepespor, Gümüşhanespor ve Çorum Belediyespor maçlarında Mavibeyazlı ekibin 9 futbolcusu sarı kart görürken, Muhammed Emin Bakan Gümüşhanespor ve Maltepespor maçlarında gördüğü iki kartla en çok kart gören futbolcu oldu. Büyükşehir Belediyespor’da Sedat Altuntaş, Erdinç Pekgöz Gümüşhanespor, Dede Çelik, Oktay Gümüş, Cabir Coşar, Emrah İnanç, İbrahim İdis ve Emrah Bayram da Maltepespor maçlarında sart gören diğer futbolcular oldu.

BÜYÜKŞEHİR’İN FATİHLERİ VAR

Oynadığı 3 maçta rakip kaleleri 3 kez havalandıran Büyükşehir Belediyespor, 1 golü de kalesinde gördü. Fatih Gültekin Çorum Belediyespor ve MAltepespor maçlarında gol atarak, en çok sayıda gol atan futbolcu olurken, Fatih arat’da bir gol kaydına muvaffak oldu. Büyükşehir Belediyespor gol attığı Maltepespor ve Çorum Belediyespor maçlarında bir golü ilk, 2 golü de ikinci yarıda kaydetti.

LİGİN ENLERİ

Büyükşehir Belediyespor’un yer aldığı 3’üncü gurupta en fazla gol atma başarısını gösteren takım 11 golle Keçiörengücü olurken, Bu takımı 10 golle Kahramanmaraş Belediyespor, 6 golle Altınordu, Darıca Gençlerbirliği, Beylerbeyispor izledi. Ligde kalesinde en fazla gol gören takım 16 golle Mardinspor olurken, bu takımı 6 golle Beylerbeyispor, 5 golle Diyarbakırspor, Arsinspor ve Çorum Belediyespor takip etti. Elazığ Belediyespor ve Mardinspor ligde gol kaydına muvaffak olamayan iki takım olarak sıralandı.

BERABERLİKTE İLK SIRADAYIZ

Ligin beraberlik karnesinde 2 beraberlikle Erzurum Büyükşehir Belediyespor, Gümüşhanespor, Maltepespor, Kocaelispor birinci sırada yer aldı. Oynadıkları üç maçı da kaybeden Elazığspor, Mardinspor ve Diyarbakırspor üç maçlık periyodun en başarısız takımları olara sıralandı. Ligin en başarılı takımları ise üç maçta üç galibiyet ile Keçiörengücü, Kahramanmaraş Belediyespor, Oyak Renaultspor olarak belirlendi. Lige üç puan silme cezasıyla başlayan Kocaelispor ise 2 beraberlikle elde ettiği 2 puanla ceza puanını bire indirdi .

Kaynak: İHA