Kenan Sofuoğlu Yurda Döndü

Dünya Süpersport Şampiyonası’nda 3. kez şampiyonluğunu ilan eden milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, yurda döndü.

Türk Hava Yolları’na ait bir uçakla Lizbon’dan İstanbul’a gelen milli motosikletçiydi Atatürk Havalimanı’nda ailesi ve yakınları karşıladı.

Dünya Süpersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu Atatürk Havalimanı’nda Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından törenle karşılandı. Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, "Şampiyonluk için hazırdım. Bütün sezon boyunca en iyi puanı biz toplamıştık. Portekiz’deki yarışta amaç yarışı kazanmak değil, şampiyonluk için puan toplamaktı. Bu yüzden riske atmadık. Yarışta ikinci olduktan sonra şampiyon olmama yeterli oldu. Dediğim gibi daha önce şampiyon olmuştum. Bu sefer 10 yıl boyunca şampiyon olamamış farklı bir marka ile şampiyon olmak Avrupa’da ses getirdi" dedi.

Kenan Sofuoğlu daha sonra havalimanından ayrılarak kendisini için tahsis edilen üstü açık otobüsle şehir turu attı. Sofuoğlu açık otobüsün üzerinden yeğeni Nil ile birlikte sevenlerine el salladı. Dayısı Kenan Sofuoğlu’nu karşılamaya gelen Nil’in üzerinde, "Dayım Şampiyon" yazılı tişört dikkat çekti.