Galatasaraylı Basketbolculardan Vanlı Çocuklara Moral

Galatasaray Kulübü'nün, tekerlekli, erkek ve kadın basketbol takımı oyuncuları, ''Van İçin 1'iz'' sosyal projesi kapsamında Van'a gelerek öğrencilerle buluştu.

Özel bir uçakla Van'a gelen kafilede sporcuların yanısıra Galatasaray Yönetim Kurulu üyeleri Sedat Doğan ve Emir Sarıgül ile Galatasaray Sportif A.Ş. Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan yer aldı.

Galatasaray kafilesini karşılayan Van Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Galatasaray gibi büyük bir camiayı Van'da ağırladıkları için büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Yüzer, Van halkının bu ziyaretten büyük moral bulacağını kaydetti.

Lütfi Arıboğan da Van'da geçen yıl yaşanan depremi hatırlatma için değil, Van halkına moral vermek için şehre geldiklerini söyledi.

Arıboğan, "Camia olarak Türkiye'nin sorunlarıyla ciddi hassasiyetlerimiz var. Türkiye'nin sorunlarının çözümünde sporun önemli rölü olduğunu biliyoruz. Türkiye'nin her yerinde olmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Yöneticiler Sedat Doğan ve Emir Sarıgül ise Van'da açılan yaraların devlet tarafından sarıldığını kulüp olarak psikolojik yaraları sarmak için burada bulunduklarını ifade etti.

BASKETBOLCULARDAN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA ZİYARET Öte yandan Galatasaray kafilesinde yer alan sporcular daha snora Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Öğrenciler, Galatasaraylı sporcularla büyük ilgi gösterdi.

Sarı-kırmızılı takımın milli oyuncusu Furkan Aldemir de Van'a insanlara moral vermek için geldiklerini ve mutlu olduklarını kaydetti.

Milli basketbolcular, öğrencilerle kısa süreli basket oynadı.