Galatasaray Yönetim Kurulu’ndan Vali Karaloğlu’na Ziyaret

''Van İçin 1'iz'' sosyal projesi kapsamında Van'a gelen Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri, Vali Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti.

Bir takım etkinliklerde bulunmak için Van’a gelen Galatasaray Spor Kulübü Sportif A.Ş. Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, Kulüp üyeleri Sedat Doğan ve Emir Sarıgül ile Kulüp Direktörü Sinan Kalpakçıoğlu’nu makamında kabul eden Vali Karaloğlu, ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Karaloğlu, Van depreminden sonra 75 milyon milletin tüm fertlerinin Van için adeta yarıştığını belirterek, “Van’a yardım etmek için, Van’daki depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için ve oluşan olumsuz havayı düzeltmek için insanlarımız adeta yarıştılar. Önce maddi yardımlar geldi. Sonra depremzedelerimizin psikolojilerini düzeltmek için çalıştılar. Bugün Galatasaray Kulübü’nün burada olmasının, Van için, Van gençliği için ve Van’daki depremzedelerin moral ve motivasyonu için çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Vali Karaloğlu, sporun kardeşliğine inandıklarını vurgulayarak, “İki kızım var. Biri Galatasaraylı, biri Beşiktaşlı. Ben Beşiktaşlıyım. Ama bu gün Galatasaraylı olmaktan büyük zevk alıyorum. Renklerin kardeşliği var. Yaşanan depremde de bu kardeşliği gördük. Ben bu ziyaretlerinden dolayı Galatasaray Kulübü yönetici ve sporcularına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Galatasaray Spor Kulübü Sportif A.Ş. Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan ise Van insanının gösterdiği ilgi ve alakanın takdire şayan olduğunu belirterek, “Açıkçası Van’da bu şekilde karşılanacağımızı hayal etmemiştik. Ama gördüğümüz ilgi ve alaka bizleri ve sporcuları oldukça mutlu etti. Biz de Galatasaray Kulübü olarak renklerin kardeşliğine inanıyoruz” sözlerini kullandı.

Karşılıklı konuşmaların ardından Galatasaray Spor Kulübü Sportif A.Ş. Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan, Vali Karaloğlu'na adının yazılı olduğu 65 numaralı Galatasaray formasını hediye etti. Vali Karaloğlu ise anlamlı ziyaretlerinden dolayı Arıboğan'a üzerinde Van Kedisi resminin olduğu porselen tabak hediye etti .

Kaynak: İHA