Dersimspor-gençlerbirliği Maçının Ardından

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, erken gol bulmayı amaçladıklarını ve bunu gerçekleştirerek turu garanti altına aldıklarını ifade etti.

Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur maçında Dersimspor’u 7-0 gibi farklı bir skorla mağlup eden Gençlerbilrili Teknik Direktörü Fuat Çapa, maç Sonrası düzenlediği basın toplantısında, “Bu tip maçlarda bir an önce golü bulmak önemli. Biran önce gol bulmamız gerekiyordu. Rakibin moral kazanmaması için golü erken bulmamız gerekiyordu ve istediğimiz skoru da erken bulduk. Bugün az oynayan arkadaşlarımıza şans verdik, onlarında Son durumunu gördük. Onlarda formayı ne kadar istediklerini gösterdi” dedi

Çapa, ligde maçlarını kazanıp üst sıralara tırmanmak istediklerini belirterek, “Lig’de alt takımlarla üst takımlar arasında fazla puan farkı yok her oynadığımız karşılaşmanın değeri var. Oynadığımız karşılaşmalara 3 puan için çıkıyoruz ve üst sıralara çıkmak istiyoruz” diye konuştu.

Gençlerbirliği oyuncusu Ferhat ise rakiplerini küçümsemeden oynayarak turu geçtikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Karşılaşmada 3 gol atan Artun ise tur atladıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Dersimspor Teknik Direktörü Mehmet Kaplan da skorun kendileri için önemli olmadığını ifade ederek, “Biz Dersimspor’u temsil etmek için sahaya çıktık. Ne kadar zor şartlar altında mücadele ettiğimizi insanlar görmeli. Gençlerbirliği’ne saygı duyarak oynadık, Gençlerbirliği bizim rakibimiz değil. Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’a bize yaptığı yardımlar için teşekkür ediyor ve yardımlarını bekliyoruz. Gençlerbirliği’ni tebrik ediyoruz” dedi.

Takım kaptanı Murat Arslan ise zor şartlar altında mücadele ettiklerini belirterek, “Bizim hedefimiz Tunceli’yi tanıtmak. Bizim için lig önemli. Gençlerbirliği’ne başarılar dilerim” diye konuştu.

Kaynak: İHA