AA, Bu Yıl 6'ncısı Düzenlenecek Etkinlikliğin Basın Sponsoru Oldu

Anadolu Ajansı, bu yıl 6'ncısı düzenlenecek ''Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları''nın basın sponsoru oldu. AA etkinlikte ayrıca Türkiye'nin Somali ve Arakan gibi bölgelerde gerçekleştirdiği yardımların fotoğraflarının yer aldığı ''Türkiye'nin Merhamet Eli'' adlı bir fotoğraf sergisi de açacak.

Şanlıurfa Valiliği'nin öncülüğünde düzenlenecek etkinlik dolayısıyla Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı ile AA arasında basın sponsorluğu konusunda anlaşma yapıldı. AA, bu çerçevede 28-29 Eylül 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlikleri, 5 dildeki haber yayınıyla dünyaya duyuracak.

''Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'' ile dünyada faaliyet gösteren yardım kuruluşlarının Şanlıurfa'da bir araya gelerek, faaliyetlerini sergilemeleri, bilgi, birikim ve tecrübelerini paylaşmaları hedefleniyor.

Etkinliğe üst düzey devlet protokolü, bürokratlar, yerli ve yabancı diplomatların yanı sıra iş dünyasından önemli isimler, yurt içi ve yurt dışındaki sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri, sanat magazin çevresinden tanınmış kişiler davet edildi.

Türkiye ve yurt dışından, sosyal yardımlaşma ve dayanışma alanında faaliyet gösteren bir çok resmi ve sivil kuruluşun Şanlıurfa'da bir araya geldiği Halil İbrahim Buluşmaları, bu anlamda bir ilk olma niteliği taşıyor.

-AA'dan ''Türkiye'nin Merhamet Eli'' fotoğraf sergisi

Anadolu Ajansı'nın da Türkiye'nin Somali ve Arakan gibi bölgelerde gerçekleştirdiği yardımların fotoğraflarının yer aldığı ''Türkiye'nin Merhamet Eli'' adlı bir fotoğraf sergisi açacağı ''Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları''nın önemli ayaklarından birini de ''İyilik Ödülleri'' oluşturuyor. İyilik ödülleri, sivil toplum kuruluşlarının uygulamış oldukları başarılı projelere ve örnek davranışlarıyla sosyal yardım alanına destek veren kurum, kuruluş ve şahıslara verilecek.

''İyiliğin Oskarı'' olarak da nitelendirilen ödüllerle, sivil toplum kuruluşlarını ve başarılı olmuş yardım projelerini ulusal ve uluslararası kamuoyuna tanıtmanın yanı sıra, yeni projeleri teşvik amacı güdülüyor.

-Vali Celalettin Güvenç-

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu Ajansı'nın açacağı ''Türkiye'nin Merhamet Eli'' fotoğraf sergisiyle ''Somali'de, Arakan'da yaptığımız yardımlarla ilgili fotoğrafları bir kere daha bölge insanıyla, uluslar arası kamuoyuyla paylaşmış olacağız'' dedi.

Etkinliğin bu yıl 6'ncısını gerçekleştireceklerini hatırlatan Güvenç, ''İyilik'' temalı programın 2 gün devam edeceğini belirtti.

Güvenç, program kapsamında TİKA, AFAD ve TOÇEV gibi kuruluşlar ile Liberya Devlet Başkanı'na ödül verileceğini bildirdi.

''İyiliğin Kalbine Yürüyüş''le başlayacak program kapsamında ayrıca sempozyum, konferans ve fotoğraf sergilerinin de yer aldığını anlatan Vali Güvenç, şunları kaydetti:

''Birinci gün Anadolu Ajansı'nın yapacağı, 'Türkiye'nin Merhamet Eli' fotoğraf sergisini hep beraber açacağız ki son derece yerinde oldu. Somali'de, Arakan'da yaptığımız yardımlarla ilgili fotoğrafları bir kere daha bölge insanıyla uluslar arası kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Kurumsallaşan, gelenekselleşen ve uluslar arası nitelikte olan bu toplantı, İbrahim'in memleketi Urfa'ya bir renk katmaktadır. Tanıtımına katkı sağlamaktadır. Emek veren bütün sivil toplum örgütlerine, ilgi gösteren herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha nice yıllar Hz. İbrahim'in gölgesinde bu toplantıları yapacağız.''

Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş

Yayıncı: İsmail Fidan

Kaynak: AA