27 Ülkeden 300 Körlingçi Erzurum’a Geliyor

30 Eylül-10 Ekim tarihlerinde yapılacak Avrupa Körling C Klasmanı ve Mix Şampiyonası için 300 körling sporcusunun Erzurum’a geleceği bildirildi.

Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Akın, halkı Avrupa Körling C Klasmanı ve Mix Şampiyonası müsabakalarını izlemeye davet etti. Türkiye Buz Pateni Federasyonu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Avrupa Körling Şampiyonası C Klasmanı ve Mix müsabakaları öncesinde bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Üyesi Murat Akın, 30 Eylül-10 Ekim tarihlerinde Erzurum Körling Arena'da düzenlenecek olan şampiyona için 27 ülkeden 30 takım, 300 sporcu ile antrenör ve idarecilerle toplam 450 kişinin Erzurum'a geleceğini belirtti.

Akın, Türkiye’nin ilk ve tek körling salonu olan Milli Piyango Körling Arena’nın tribünlerinin dolması temennisinde bulundu. Akın, “Bu büyük körling şöleninde en büyük arzumuz Erzurumluların salonun tribünlerini doldurmasıdır. Tribünler dolu olduğu sürece, büyük organizasyonlar ilimize verilmeye devam edecektir” diye konuştu.

Akın, müsabakaları izlemeye gelecek olan sporseverlere Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün battaniye dağıtacak olmasının da sevindirici olduğunu belirterek, GHSİM Müdürü Fatih Çintimar’a teşekkür etti. Erzurum’da antrenör Fatih Ağduman yönetiminde uzun süre kamp yapan Curling Milli Bayan ve Erkek takımları çalışmalarını tamamladı. Geçen günlerde kampı noktalayan milli körlingçiler, şampiyona için beklemeye koyuldu. Milli körlingçiler, şimdiden büyük şampiyonaya hazır olduklarını belirterek, hedeflerinin klasman yükselmek olduğunu kaydetti.