Türkiye Şampiyonada 4'üncü Oldu

Alanya'da 16 Eylül'de başlayan İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası sona erdi. Şampiyonada Türkiye 4'üncü oldu.

Alanya Galip Dere Plajı'nda 15 ülkeden 17 erkek ve 17 kadın takımın katıldığı İşitme Engelliler Plaj Voleybolu Dünya Şampiyonası'nda, erkeklerde Cevat Şimşek ve Ozan Yağız'dan oluşan Türkiye ekibi, Rusya ekibi Maxim Selyutin ve Ruhsan Dayanov karşısında 21-10 ve 21-16 yenilerek 4'üncü oldu.

Şampiyonanın final maçında Sergii Tarasov-Oleksandr Poltoratskyi'den oluşan Ukrayna ekibi ile Mykola Tsapkalenko-Anton Koshkarov ikisinden oluşan Ukrayna ekibi karşılaştı. Ukrayna ekibi rakibini 21-18 ve 21-17'lik skorla 2-0 yenerek dünya şampiyonu oldu.

Bayanlarda ise Birute Aleknaviciute-Ingrida Milkintaite'nin oynadığı Litvanya'yı 21-14 ve 25-23'lük skorla 2-0 yenen Iiliia Iaroshevska-Olena Onokalo ikilisinden oluşan Ukrayna ekibi dünya şampiyonu oldu.

Elizaveta Alexeeva-Ekatarine Kireeva'dan oluşan Rusya takımını 17-21, 21-9 ve 15-10'luk skorla 2-1 yenen Alina Zagrebelko-Kateryna Polishchuk ikilisinden oluşan Ukrayna ekibi ise şampiyonada 3'üncülüğü elde etti.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Temsilcisi Ertuğrul Bursa, yaptığı kapanış konuşmasında, Alanya Belediyesi'ne, verdiği desteklerden dolayı Başkan Hasan Sipahioğlu'na teşekkür etti. Bursa, ''Burada çok güzel günler ve müsabakalar geçirdik. Tüm takımların çok güzel anılarla ayrıldığını biliyorum. Dereceye girenlere ve tüm ülke takımlarına teşekkür ediyorum'' dedi.

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da Alanya'daki en sessiz ve anlamlı organizasyonu gerçekleştirdiklerini söyledi.

İlk kez İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yaptıkları için mutluluk duyduklarını dile getiren Sipahioğlu, ''Farklı spor etkinliklerine ev sahipliği yaptığımız halde bu şampiyonaya ev sahipliği yapmak çok anlamlı. 'Herkes için Alanya' sloganıyla engellilere uyumlu bir kent hedefiyle çalışıyoruz. Ulusal ve uluslararası anlamda çok önemli bir organizasyon'' dedi.

Türk Milli Takımı oyuncularından Cevat Şimşek ise 20 günlük kamp sürecinde çok iyi çalıştıklarını, şampiyonda oldukça iyi bir skor elde ettiklerini belirterek, ''4'üncülük bizim için iyi bir derece. Bundan sonraki şampiyonalarda ilk 3'e girmek istiyoruz'' dedi.

Muhabir: Mustafa Kurt / Şamil Kahveci

Yayıncı: Tarkan Demir

Kaynak: AA