Sonbahar Mahalli At Yarışları

Sonbahar Mahalli At Yarışları'nda Büyükşehir Kupası sahibini buldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Mahmudiye ilçesinde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen, Sonbahar Mahalli At Yarışları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kupa Koşusu yapıldı.

Bin 600 metre mesafede koşulan yarışta koşuyu Bayram Şanlı'nın jokeyliğini yaptığı ''Madar'' isimli at kazandı. Yarışta ikinciliği ''Katrancı'', üçüncülüğü ise ''Büyülü Gül'' isimli atlar elde etti.

Koşuda birinciliği alan atın sahibi Sinan Altandağ'a kupasını Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ertan Koşarsoy verdi. Koşarsoy ayrıca, binici Bayram Şanlı'ya da Türk bayrağı armağan etti.

Sonbahar Mahalli At Yarışları kapsamında aynı gün programında ayrıca, Mahmudiye Belediye Başkanlığı Kupası, Garnizon Komutanlığı Kupası ve Türkiye Jokey Kulübü Kupası koşuları da gerçekleştirildi.

-Odunpazarı Belediyesi Tiyatro Bölümü'nün ön kayıtları başladı

Odunpazarı Belediyesi Gösteri ve Sahne Sanatları Merkezi Tiyatro Bölümü, yeni dönem öğrenci ön kayıtları başladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, tiyatro bölümüne ön kayıtların başladığı, gerçekleşecek ön kayıtların ardından, 4 dalda özel yetenek sınavlarının yapılacağı, sınav sonunda seçilen öğrencilerin iki yıllık eğitim almaya hak kazanacağı belirtildi.

Tiyatro bölümüne kaydolan öğrencilerin alanlarında uzman konservatuvar mezunu eğitimciler tarafından ciddi bir eğitime tabi tutulduğunu ve öğrencilerin 2 yıllık eğitim süreçleri sonunda Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Merkezi onaylı ''Uygulamalı Tiyatro Eğitimi Belgesi'' almaya hak kazandıklarını bildirildi.

Başvuruda bulunmak isteyen adayların lise mezunu olması, 18 yaşından küçük ve 30 yaşından büyük olmaması gerektiğini ifade eden yetkililer, ön kayıt yaptırmak isteyen adayların nüfus cüzdan fotokopisi, 4 adet fotoğraf, öğrenim belgesi, savcılık kaydı ve öz geçmiş bilgilerinin yer aldığı CV'leri ile Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün bulunduğu Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü'ne müracaat etmelerinin gerektiğini belirtildi.

-''Hünerli Eller Pişmiş Toprak Kapta Yemek Yarışması'' yapıldı

Tepebaşı Belediyesi tarafından ''Hünerli Eller Pişmiş Toprak Kapta Yemek Yarışması'' düzenlendi.

Tepebaşı Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, bu yıl 6'ncısı düzenlenen Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu'nda geleneksel ''Hünerli Eller Pişmiş Toprak Kapta Yemek Yarışması'' yapıldı.

Kadınların yoğun ilgi gösterdiği yarışmada birbirinden lezzetli geleneksel yemekler, 4 kategoride beğeniye sunuldu. Yarışmanın jüri üyeliğini Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, yaptı.

Muhabir: Fatih Doğan

Yayıncı: Deniz Açık

Kaynak: AA