İzmir Derbisini Karşıyaka Kazandı

PTT 1.Lig’in 4. Haftasında Bucaspor kendi sahasında Karşıyaka’yı ağırladı.

İzmir derbisi olarak nitelendirilen maçı Karşıyaka 2-1 kazandı

Maçın ardından basın toplantısında konuşan Bucaspor teknik direktörü Sait Karafırtınalar, rakibini tebrik ettiğini belirtirken, erken yedikleri golün takımını etkilediğini ifade etti.

Karafırtınalar, yedikleri ikinci golün ise, yenmemesi gereken bir gol olduğunu kaydetti.

Maça şanssız başladıklarını kaydeden Bucasporlu Melih Vardar ise, “Maça şanssız goller yiyerek başladık. Sonra bir bocalama yaşadık. Ama o kadar pozisyon yakaladık. Sadece bir tanesi girdi. Şanssızlık diyorum ben. İki tane şanssız gol bizi kötü etkiledi. Ama daha yolun başındayız” diye konuştu

Bucasporlu diğer futbolcu Akın Açık ise kazanmaları gereken bir maçı kaybettiklerini belirterek, “İlerleyen haftalarda bu maçı telafi edip üst sıralara yükselmeye çalışacağız” dedi.

KARŞIYAKA CEPHESİ Maçın ardından basın toplantısında konuşan Karşıyaka Teknik Direktörü Cihat Arslan, hakem açısından maçın iyi geçmediğini belirterek şöyle konuştu: “Derbi maçtı zor bir maçtı. Kurulu bir düzeni olan iyi bir takıma karşı oynadık. Ahmet’in pozisyonunu biz penaltı olarak değerlendirdik. 3-0 olabilirdi. İki takımda bugünkü mücadeleye iyi hazırlanmıştı. Sadece hakem hazırlanamamıştı. Maça bizi çok ezdi. Hakem açısından maç iyi geçmedi. Kurulu düzenler başarılı oluyor. 1461 Trabzon kurulu bir düzene sahip. Haftaya oynayacağımız maçın zor geçeceğini sanıyorum.” Karşıyakalı futbolculardan Fatih Şen ise maçın kendileri için çok önemli olduğuna değinirken, “Oynadığımız maçlar olsun aldığımız skorlar olsun bizi pek ilgilendirmiyor. Biz birbirimize alışmaya bakıyoruz. Birlik beraberlik içinde olmaya bakıyoruz. Önümüzdeki 1461 Trabzon maçına bakacağız.” Deid.

Karşıyakalı diğer futbolculardan Makukula ise hocasına şans vermesinden dolayı teşekkürlerini ilettiğini söyleyerek, maçı kazanmalarını çok önemli olduğunu belirtti.

Makukula, “Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. 10 puana ulaştık. Umarım böyle devam ederiz. Cihat hoca bana güvendi motivasyonum kısmında sorun yok. Umarım herkesi memnun ederim. Cihat hocama da teşekkür ediyorum. Bana güvendi. Ondan aldığım güvenle de takım arkadaşlarıma yardım ediyorum” diye konuştu

Karşıyaka’nın başarılı kalecisi Necati Yılmaz ise önemli bir virajı üç puanla kapattıklarını belirtirken, sabırsızlıkla gelecek hafta oynayacakları 1461 Trabzon maçını beklediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA