Ziraat Türkiye Kupası 2. Turu'nda 7 Ankara Takımı Mücadele Edecek

Başkentin 7 takımı, Ziraat Türkiye Kupası 2. turunda mücadele edecek.

Kupada 25, 26 ve 27 Eylül tarihlerinde oynanacak 2. tur maçlarında Ankara takımlarından Gençlerbirliği, Bölgesel Amatör Lig takımlarından Dersimspor, Ankaragücü de yine BAL ekiplerinden Iğdır Üniversitesi ile mücadele edecek. Başkent takımlarından Ankara Demirspor, Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Sanica Boru Elazığspor, Kızılcahamamspor yine BAL'da mücadele eden Kütahyaspor, Keçiörengücü PTT 1. Lig takımlarından Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Çamlıdere Şekerspor Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden İstanbul Güngörenspor ve Polatlı BUGSAŞ Spor da Spor Toto 3. Lig 2. Grup takımlarından Silivrispor ile karşılaşacak.

AA muhabirinin görüştüğü Başkent temsilcililerinin yetkilileri, Ankara'yı kupada gidebildikleri yere kadar temsil etmeyi hedeflediklerini söyledi.

-Gençlerbirliği-

Başkentin Spor Toto Süper Lig'deki tek temsilcisi Gençlerbirliği'nde basın sözcüsü Hakan Kaynar, kupa statüsündeki değişikliği çok olumlu bulduklarını belirterek, ''Heyecanın Türkiye'nin bütün sathına yayılması son derece güzel'' dedi.

Tarihlerinde birbirleriyle karşılaşmamış takımların maç yapacak olması ve alt liglerdeki takımların ödüllendirilmesinin olumlu olduğunu ifade eden Kaynar, ''Kupa heyecanını bu yaygınlığa kavuşturanları tebrik etmemiz gerek, ancak stadyum ve zemin standartlarına ilişkin nasıl problemlerle karşılaşacağımızı deneyimleyerek göreceğiz'' diye konuştu.

Ziraat Türkiye Kupası'nın kırmızı-siyahlı kulüp için her zaman önemli olduğunu belirten Hakan Kaynar, Dersimspor flamasını alarak iyi bir sonuçla Ankara'ya dönmeyi istediklerini sözlerine ekledi.

-Ankaragücü-

PTT 1. Lig'de mücadele eden Ankaragücü'nde kulüp genel menajeri Hikmet Hancıoğlu, kupada Iğdır Üniversitesi ile Ankara'da oynamalarının kendileri için avantaj olduğunu söyledi.

Kupa maçlarının sürprizlere açık olduğunu bildiklerini kaydeden Hancıoğlu, ''1980-1981 sezonunda kupayı aldığımızda Amatör Küme takımı Muhafızgücü'nü 89. dakikada attığımız golle elemiştik. Kupa bize yabancı değil. Gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Umarım, seyircimiz önünde alacağımız galibiyetle kupaya iyi bir başlangıç yapmış oluruz'' değerlendirmesini yaptı.

-Kızılcahamamspor-

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta yer alan Kızılcahamamspor'da kulüp başkanı Erkan Özbey, kupadaki rakipleri Kütahyaspor'un BAL'da mücadele ediyor olmasının kendileri için bir avantaj olmadığını, kupada böyle eşleşmeler sonucunda takımların çok sayıda sürpriz yaşadığını hatırlattı.

Kendi sahalarında oynayacakları bu karşılaşma için de bütün maçlara hazırlandıkları ciddiyetle çalışacaklarını belirten Özbey, kupada gidebildikleri kadar devam etmek için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

-Çamlıdere Şekerspor-

Kızılcahamamspor ile aynı grupta mücadele eden Çamlıdere Şekerspor'da teknik direktör Feridun Yalkın, iyi başlamadıkları ve ilk 2 hafta galip gelemedikleri ligin kendileri için kupadan daha önemli olduğunu ifade etti.

Kupanın üst turlarında Spor Toto Süper Lig ekipleriyle karşılaşma ihtimallerinin yükseleceğini belirten Yalkın, Ankaralılarla birlikte bu heyecanı yaşamayı çok istediklerini dile getirdi.

-Polatlı BUGSAŞ Spor-

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta oynayan Polatlı BUGSAŞ Spor'da teknik direktör Ahmet Yavuz ise kupaya geçen sezon olduğu gibi bu yıl da renk katmak istediklerini söyledi.

Rakipleri Silivrispor'un lige iyi başladığını belirten Yavuz, ''Kupayı önemsiyoruz. Geçen sezon kupaya renk katmıştık. Bu yıl da oyuncularımızla hedefimiz bunu tekrarlamak. Gidebildiğimiz yere kadar giderek, Ankara'yı iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyoruz'' diye konuştu.

-Ankara Demirspor-

Spor Toto 3. Lig 1. Grup takımlarından Ankara Demirspor'da teknik direktör Mehmet Ak, maçların oynanmadan kazanılmadığını belirterek, tüm sporseverlere Sanica Boru Elazığspor karşılaşmasında ''sonuna kadar mücadele'' sözü verdi.

Kupa kurası öncesi rakip olarak Spor Toto Süper Lig temsilcisi istediklerini kaydeden Ak, bunu, Ankara Demirspor'un 1932 yılında kurulduğunu ve uzun süre Süper Lig'de mücadele ettiğini gündeme taşımak için tercih ettiklerini kaydetti.

-Keçiörengücü-

Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta yer alan Keçiörengücü'nde teknik direktör Hüsnü Kaçmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un PTT 1. Lig ekibi olmasının sahadaki mücadeleyi etkilemeyeceğini, kupa maçında ellerinden geleni yaptıktan sonra sonucu herkesin göreceğini dile getirdi.

Karşılaşmada rakiplerine saygılı ve hadlerini bilerek oynayacaklarını kaydeden Kaçmaz, sürpriz yapabileceklerini ve bu doğrultuda da oyuncularına güvendiğini ifade etti.

Yayıncı: Hüseyin Doğru

Kaynak: AA