Trabzonspor, İstanbul’a Galibiyet İçin Gitti

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında yarın deplasmanda Fenerbahçe ile oynayacağı maç için İstanbul’a gitti.

Sezona iyi bir başlangıç yapamamasını rağmen geçtiğimiz hafta sahasında Sivasspor’u zorda olsa 1-0 yenerek moral bulan Trabzonspor, Fenerbahçe maçını da kazanarak çıkışını sürdürmek istiyor. THY’ye ait tarifeli uçakla saat 15.00’da Trabzon’dan İstanbul’a uçan bordo-mavili kafile, havalimanında birkaç taraftar tarafından uğurlandı. Havilamanına gelen kafileyi meşaleler yakarak karşılayan taraftarlar, futbolcular lehine sevgi gösterisinde bulundu.

Bordo-mavili ekipte sakatlıkları devam eden Tolga, Giray, Soner ve Volkan ile sakat olan ve izinli olarak ülkesine giden Colman Fenerbahçe maçı kafilesinde yer almadı. Efeksiyon rahatsızlığı nedeniyle hafta başındaki idmanlara katılmayan Bamba ve hafif sakatlığı bulunan Janko ise İstanbul’a götürüldü.

Bamba’nın yarınki maçta oynayamaması halinde teknik direktör Şenol Güneş’in, Emerson’u savunmanın göbeğine çekmesi, onun yerine defansın solunda da Celustka’yı oynatması bekleniyor. 109. KARŞILAŞMATrabzonspor ile Fenerbahçe yarın oynayacakları müsabakayla 109. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında 13 Şubat 1974 tarihinde, Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan ve 0-0 berabere sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan rekabette, bordo-mavililerin 37,sarı-lacivertlilerin ise 42 galibiyeti bulunuyor. 29 maçta ise eşitliği bozan taraf olmadı. Fenerbahçe’nin attığı 133 gole Trabzonspor 126 golle cevap verdi.

İki takım arasında ligde oynanan müsabakalarda da Trabzonspor’un 22, Fenerbahçe’nin ise 32 galibiyeti bulunuyor. 24 karşılaşmada ise taraflar eşitlik bozamadı. Fenerbahçe'nin ligdeki 103 golüne, Trabzonspor 85 golle karşılık verdi.Trabzonspor’un müsabakaya şu muhtemel 11’le çıkması bekleniyor; Onur, Emerson, Bamba (Celutska), Mustafa, Serkan, Zokora, Sapara, Alanzinho, Olcan, Halil, Janko (Henrique)