1461 Trabzon-adanaspor Maçının Ardından

PTT 1 Lig'in 4. haftasında 1461 Trabzon, Hüseyin Avni Aker Stadı’nda konuk ettiği Adanaspor'u 2-1 mağlup etti.

Maçtan sonra her iki takımın teknik direktör maçın değerlendirmesini yaparken, 1461 Trabzon Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, 3 puanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Oyun disiplininden kopmadan çok önemli bir sınav verdiklerini kaydeden Akçay, "Bugün takım olmayla ilgili önemli bir sınav verdik. Futbolcularımın bu konuda karnelerinin iyi olduğunu söyleyebilirim. Karşımızda zorlu bir ekip vardı. Haddimizi bilerek iyi bir oyun çıkardık. Kötü başladığımız bir maçı iyi bitirdik. Bu maç artık geride kaldı. Önümüzdeki maçlara bakıyoruz" dedi.

Futbolculardan Mehmet, 1-0 geriye düşmelerine rağmen maçtan galip ayrıldıkları için sevinçli olduklarını belirterek, "Maça kontrollü başladık ancak talihsiz bir gol yedik. Bu golün şokunu çabuk atlattık. ikinci yarıda bulduğumuz gollerle galibiyeti hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Oyun disiplininden kopmadan kazandık" diye konuştu.

Göksu ise galibiyete inandıklarını kaydederek, “Birlikte inanmışlığı gördük. Sahadaki oyuncular ile yedek kulübesindeki oyuncuların, bir takım olarak neler yapabileceklerini gördük. Bundan sonra inşallah böyle devam ederiz. 3 puan aldığımız için çok mutluyuz" dedi.

ADANASPOR CEPHESİ Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş ise ilk yarıda 1-0 öne geçtikleri maçtan mağlubiyetle ayrılmalarından önemli dersler çıkarmaları gerektiğini belirterek, "Bu maçtan alacağımız çok dersler var. Bu derslerden en önemlisi 1-0 öne geçmiş tecrübeli bir takımın maçı aleyhine bitirmemesi gerekiyordu. Bu anlamda ben 2-1 olan bu maçtan alacağımız çok ders olduğunu düşünüyorum. Geriye düştükten sonra biraz daha fazla hamle yapmaya çalıştık. Topun bizde olma yüzdesini artırmak isterken iki tane basit gol yedik. Bu durum tabiki bizde ciddi bir sıkıntı oluşturdu. Umarım bundan çıkaracağımız dersleri önümüzdeki haftalarda daha iyi bir hale dönüştürebiliriz" dedi.

Futbolculardan kaleci Zülküf ve Ferhat da sahadan mağlup ayrılmalarının üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek artık gelecek maçlara baktıklarını söylediler .

Kaynak: İHA