Vasco De Gama Yat Rallisi Alanya'dan Start Aldı

Antalya'nın Alanya ilçesinde başlayan Vasco De Gama Yat Rallisi, 8 ülkeden 17 yatın katılımıyla 5 bin deniz mili katedildikten sonra aynı yerde son bulacak.

Alanya'dan çıkarak Gazipaşa, Aydıncık ve Taşucu'na uğrayacak olan yatlar, Kıbrıs Rum Kesimi'nden Mısır'a uğrayacak. Kıbrıs Rum Kesimi etabında 5 yatın daha katılacağı ralliye böylece 8 ülkeden toplam 17 yat katılmış olacak. Süveyş Kanalı'nı geçerek Sudan, Eritre ve Etiyopya'yı ziyaret edecek yatçılar aynı güzergahtan geri dönecek. Yaklaşık 7 ay sürecek ralli mayıs ayı ortalarında Alanya'da bitecek. Vasco Da Gama Rallisi Organizatörü Lodewyk Brust (73), yaklaşık 5 bin deniz mili yol katedeceklerini dile getirdien Brust, amaçlarının Avrupa ve Ortadoğu arsında barış ortamı oluşturmak olduğunu söyledi.

Yeni yelken açma yerleri keşfetmek istediklerini belirten Brust, Somalili korsanlar yüzünden rotalarında bu yıl küçük bir değişiklik yaptıklarını ifade etti.

Rallinin Alanya'da olmasının kentin tanıtımını da sağladığını söyleyen Alanya Marina Genel Müdürü Savaş Ayas, Alanya'da ev satın alan yerleşik yabancıların da yarışmaya katıldığını belirtti.