Özdemir: Erken Gelen Goller Konsantrasyonumuzu Bozdu

PTT 1. Lig’de evinde Torku Konyaspor’a 2-1 kaybeden Adana Demirspor’da bu yenilginin üzüntüsü yaşanıyor.

Demirspor Teknik Direktörü Osman Özdemir, maç öncesi hiç hesaplamadıkları bir skorla sahadan ayrıldıklarını söyledi.

Karşılaşmanın hemen başında iki gol birden yemelerinin bütün planlarını bozduğunu ve oyuncularının konsantrasyonlarını kaybetmelerine neden olduğunu aktaran tecrübeli teknik adam, “İlk yarının tüm kontrolü rakibin elindeydi. Ancak ikinci yarı gördük ki, oyuna giren arkadaşlarımızın katkısı diğer oyuncuların da buna ortak olmaları ve attığımız erken gol bizi maça ortak etti. Baskı kurduk ama gol atamadık. Çok farklı iki 45 dakika yaşadık. İkinci yarıdaki oynanan futbol çok güzeldi. Oyuncularım iyi oyunu oynayabileceklerini gösterdiler. Oyuncu istikrarı, kadro yapımında bir takım zorlukları beraberinde getiriyor, ama bugün ilk yarı bizim için ders niteliğindeydi. Bundan sonra inşallah ikinci yarıdaki oyunumuzu ortaya koyar ve galip geliriz. Bireysel bir hatadan yediğimiz iki gol ilk yarıdaki sıkıntının en büyük nedeni.” diye konuştu.

Adana Demirspor 'un golünü atan İrfan Başaran ise, 3 haftadır erken gol yediklerini söyledi.

Takım olarak yan top zaaflarının bugün de devam ettiğini kaydeden İrfan Başaran, “Biraz daha özverili oynarsak başarılı oluruz. Bu maçta da kötü oynadığımızı düşünmüyorum. Kritik zamanda kötü iki gol yedik. Buda bütün planlarımızı değiştirdi.” dedi.

İkinci yarıda oyuna giren Adana Demirsporlu Erçağ da erken gol yeme alışkanlıklarından şikayet etti. Çaykur Rizespor ve Denizlispor maçlarında da olduğu gibi bu gün de erken goller yediklerini aktaran Erçağ, “Hafta içinde bunun üzerine çalışmamıza rağmen 20. dakikada tabelada 2-0 gerideydik. Bu durum moralimizi bozdu. İkinci yarının başında bulduğumuz gol bizi oyuna ortak etmesine rağmen pozisyonları değerlendiremedik, üzgünüz.” şeklinde konuştu.

ÖZKARA: OYUMCULARIM İYİ MÜCADELE ETTİ
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Hüsnü Özkara, oyuncularının çok iyi mücadele ettiğini belirterek, haklı bir 3 puan aldıklarını kaydetti.

3 haftadır galibiyet bir yana gol dahi atamadıklarını söyleyen Özkara şunları söyledi: “Beklentilere cevap veremediğimiz için üzgün olduğumuzu söylüyorduk. Ama biz kendimizi biliyoruz, takımın kalitesini biliyoruz. Bunu da bu maçta gösterdik. İlk yarı olağan üstü bir takım vardı sahada. Rakibe adeta top göstermedik. 2-0 öne geçtik 3-4 'ü de bulabilirdik. Ama değerlendiremedik. İkinci yarı erken gol yememize rağmen güzel savunma yaptık. Bu maçı unutup içerde seyircimize 3 puan hediye etmek istiyoruz.“ Torku Konyaspor 'da oyuna ikinci yarıda giren Coşkun Kayhan da zorlu Adana deplasmanından galibiyetle döndükleri için çok mutlu olduklarını söyledi.

Önceki hafta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında çok iyi top oynamalarına karşın gol atma becerisi gösteremediklerini ifade eden Kayhan, “Bugün maçın başında 2 gol bulduk, kazandık mutluyuz. İkinci yarının başında gol yedik, biraz sıkıntı yaşadık ama galip gelmeyi başardık.” açıklamasında bulundu.

Takımın önemli oyuncularından Sinan Özkan ise kendileri için iki devreli bir maç olduğunu dile getirdi. Sinan Özkan şunları söyledi: “İlk yarı iyi mücadele eden, çok koşan, gol pozisyonlarına giren bir Konyaspor vardı. İkinci yarının başında gol yememiz bizi sendeletti. Taraftarın da devreye girmesiyle büyük bir baskı yedik, ama önemli olan 3 puandı. Haftaya Tavşanlı Linyitspor 'u yenerek taraftarımızın önünde galip gelmek istiyoruz.”