Mke Ankaragücü-manisaspor Maçının Ardından

PTT 1. Lig'in 4. haftasında MKE Ankaragücü, Manisaspor'la 1-1 berabere kalarak, sezonun ilk puanıyla tanıştı.

Maçın ardından konuşan Ankaragücü Teknik Direktörü Taner Öcal, "Bu puan bizim için milat olacak. Bundan sonra yükselişimiz devam edecek" dedi.

3 haftadır oynadıkları futbolun biraz daha üzerine koyarak, daha iyi mücadele ettiklerini ve futbolun doğrularını yapmaya çalıştıklarını belirten Öcal, "Maçın başka yönüne girmek istemiyorum. Bizim için önemli olan bizim çocukların saha içerisinde yaptıkları ve ortaya konulan mücadele. Büyük Ankaragücü taraftarının yanımızda olması bizleri çok mutlu etti. Bu bir başlangıç. Ben bugün çocuklarla birlikte yola çıkmaktan gurur duydum. Bunlar geleceğin yıldızları olacaklar diye inanıyorum. Biz saha dışını bıraktık, bizim işimiz futbol. Futbolun doğrularını gösteriyoruz. Çocuklar zaten bunları yapacak yetenekte. Özgüvenleri kaybolmuş bir takımı devraldık. Özgüven geldi çocuklara ve artık 'biz bu maçı kazanabiliriz' duygusu geldi. Bu puan bizim için milat olacaktır. Bundan sonra yükselişimiz devam edecektir. Biz savunma yapan bir takım değil, futbolun bütün prensiplerini ortaya koyan bir takım olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Taraftara teşekkür eden futbolcu Ümit Kurt ise, 3 haftadır çok iyi mücadele ettiklerini ancak bunu sonuca yansıtamadıklarını dile getirdi. Manisaspor karşısında alınan 1 puanla başlangıç yaptıklarını söyleyen genç oyuncu, ilerleyen haftalarda daha iyi oynayacaklarını belirtti.

Aytaç Öden ise, "İyi oynadığımız bir oyun için 1 puan aldık. Kaybettiğimiz 2 puan için üzgünüz. Böyle oynarsak üst sıralarda yer alacağımızı düşünüyorum. Bu takım ve taraftar böyle oldukça, bizim önümüzde kimse duramaz" dedi.

MANİSASPOR CEPHESİ Manisaspor Teknik Direktörü Reha Erginer ise, Ankaragücü karşılaşmasını iki ayrı devre halinde değerlendirdi. İlk yarıda iyi oynadıklarını ifade eden Erginer, "Gol de bulduk, pozisyonlarımız da var. Bitime 1-2 dakika kala bireysel hata sonucu gelen penaltıdan gol yedik. İkinci yarı ise bizim için bambaşka bir ikinci yarı oldu, çok kötü oynadık. İkinci yarıdan hiç memnun değilim. Oyuna göre skor çok normal, maçı da kaybedebilirdik" diye konuştu.

Manisasporlu oyuncu Bülent Cevahir, mücadeleye iyi başladıklarını belirterek, "İlk yarı iyi oynadık. İkinci yarıya da daha istekli başlamak istiyorduk ama olmadı. Haftaya daha iyi oynayarak bu maçı telafi edeceğiz" dedi.

Kaleci Volkan Babacan da, Ankara'ya 3 puan için geldiklerini ancak amaçlarına ulaşamadıklarını anlatarak, "Bir anlık dalgınlıktan penaltı ve ardından gol oldu. İkinci yarı sahada iyi bir Ankaragücü vardı. Biz kendimizden bekleneni yapamadık" şeklinde konuştu

Kaynak: İHA