Adını Taşıyan Turnuvaya Katılan Hülya Avşar, Wimbledon İçin Dua Ediyor

Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü (ATDSK),Türkiye'nin çeşitli illerinde tenis severlerle buluşan Hülya Cup Tenis Turnuvası'nı, ilk kez Adana'da düzenledi.

Organizasyonun geliri genç tenisçilere burs olarak verilecek.Adını taşıyan turnuvanın açılışına katılan Hülya Avşar, çocuk hayranlarının ilgisiyle karşılaştı. Çocukların tenis toplarını imzalayan Avşar, bol bol da fotoğraf çektirdi. Düzenlenen basın toplantısında Hülya Avşar, yaşayan birinin üzerinde bir turnuva yapmayı düşünerek başladıklarını ve 11. yıla girdiklerini söyledi.

Turnuvanın zaman içinde büyüdüğünü ifade eden Avşar, gelirlerinin tenisçi olmak isteyen çocuklara burs olarak verildiğini hatırlattı. İlk başta İstanbul dışına çıkmayı planlamadıklarına işaret eden Avşar, “Ama sonuçta burs alan çocuklarımız çoğaldıkça ve turnuvalarda şampiyon olmaya başladıkça İstanbul dışına da çıkmaya karar verdik. Her ne kadar bu kararı versek de bu üç veya dört illi geçmeyecek.” dedi.

Turnuvayı her yıl Adana’da sürdürmeyi amaçladıklarını dile getiren Avşar, burada elde edilen her kuruşun çocuklara harcandığını ve bu durumun kendisine keyif verdiğini kaydetti.

Çocukların aynı zamanda spora kazandırıldığını vurgulayan Avşar, “İnşallah bu sporcular bir gün Wimbledon Tenis Turnuvası’nda yer alacak diye dua ediyoruz. Dolayısı ile yoğun katılım bu büyük organizasyonun parçası. Herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Türk tenisinin iyiye gittiğini fakat bunun yetersiz olduğunun altını çizen Avşar, Hülya Cup’un acil yapacağı işlerden birisinin de antrenör meselesini çözmek olduğuna işaret etti. Avşar, şöyle devam etti:“Çünkü yurt dışında antrenman yapan çocuklar Türkiye’ye döndüklerinde buradaki çalışmaları yetersiz buluyor. Bu antrenörlerimizin eğitiminde bir problem olduğunu gösteriyor. Sağlam antrenörler getirip, farklı eğitimler aldırmayı düşünüyoruz. Bunu eninde sonunda başaracağız. Wimbledon da bir Türk sporcunun oynadığını göreceğiz. Gururlanacağız, ağlayacağız. Bunu Hülya Cup yaparsa da Allah’tan başka ne isterim, derim. Bunu hep birlikte yapacağız.”Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü Başkanı İlker Güner ise Hülya Avşar’ın üstlendiği her işte başarıya ulaştığını savundu. Avşar’ın yaptıklarına bir değer olarak birde spor öğesini kattığını anlatan Güner, turnuvanın isim babası sanatçının tenisle bütünleştiğini belirtti.

Bu sözlere Avşar, ‘Anne oldum da baba ilk defa oluyorum’ diye espiri yapması üzerine Güner, özür dileyerek, düzeltme yaptı. Turnuvanın sadece sportif özelliğinin olmadığını hatırlatan Güner, aynı zamanda sosyal sorumluluk bilinci içeren anlamlı bir aktivite olduğunu sözlerine ekledi. Konuşmalardan sonra Hülya Avşar, milli tenisçiler Çağla Büyükakçay ile İpek Soylu’nun da katıldığı gösteri maçı yaptı.