Adana’da ‘hülya Avşar’ Rüzgarı

Adana’da kendi adına düzenlenen tenis turnuvasına katılan Hülya Avşar, kortta fırtına gibi esti.

Attığı servisler ve kaydettiği sayılar ile alkış toplayan Avşar, ‘Karşınızda rakip olarak kimi görmek istersiniz’ sorusuna, “Şampiyon belli de ikinci, üçüncü kim olur, onu bilemem” yanıtını verdi.

İstanbul ve Antalya’dan sonra Anadolu’Da ilk kez Adana’da gerçekleştirilen ‘Hülya Cup Tenis Turnuvası’nda büyük heyecan yaşanıyor. Türkiye’deki 60 senior turnuva arasında yer alan ve tenisseverlerin de yoğun ilgi gösterdiği organizasyona Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü (ATDSK) ev sahipliği yaptı. Teklerde 208, çiftlerde ise 27 çift olmak üzere 120’si kadın toplam 262 sporcunun katıldığı turnuvanın açılışına ünlü sanatçı Hülya Avşar da katıldı.

Adanalıların yoğun ilgisi ile karşılaşan Avşar, açılış töreni öncesinde minik hayranları ile bir araya gelip, onlara bol bol imza dağıttı.

Avşar ile fotoğraf çektirmek isteyen minikler ise adeta birbirleri ile yarıştı. Daha sonra basın toplantısına geçildi.

“TURNUVANIN HER BİR KURUŞU ÇOCUKLARIMIZA HARCANIYOR”
Kendi adını taşıyan turnuvanın, zaman içerisinde büyüdüğünü ve yoğun ilgi gören bir turnuva haline geldiği yorumunda bulunan Hülya Avşar, söz konusu organizasyondan elde edilen gelirin de, başarılı ve gelecek vaat eden çocukların eğitimi için harcandığını vurguladı. Avşar, “Aslında İstanbul dışına çıkmayı çok da arzulamıyorduk. Burs alan çocuklarımızın sayısı ile bu sporcuların turnuvadaki şampiyonları da artınca ‘Hülya Cup’u İstanbul dışındaki illerde de düzenleme kararı aldık. Ancak bu 4 ili geçmeyecek ve her yıl Adana’da bu tür organizasyonlar gerçekleştireceğiz. Buradaki her bir kuruş, çocuklarımızın eğitimi için harcanıyor. Bu da bana büyük bir gurur ve keyif veriyor” dedi.

“TÜRK TENİSİ İYİYE DOĞRU GİDİYOR AMA BU YETERSİZ” ‘
Wimbledon Tenis Turnuvası’ gibi büyük organizasyonlarda mücadele edecek, milli takım düzeyinde yer alacak sporcular yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Avşar, Türk tenisinin iyiye doğru bir ilerleme göstermesine karşın, bunun yetersiz olduğunu vurguladı. Avşar, “Hülya Cup’un ana amaçlarından biri de antrenör yetiştirmek. Çünkü yurtdışında çalışan çocuklarımız Türkiye’ye geldiklerinde buradaki antrenmanları yetersiz buluyor. Bu demek oluyor ki, antrenmanlarımızın eğitiminde de problem var” ifadelerini kullandı.

“ŞAMPİYON BELLİ İKİNCİ, ÜÇÜNCÜ KİM OLUR ONU BİLEMEM”
Avşar, bir gazetecinin; “Tenis kortlarında karşınızda rakip olarak kimi görmek istersiniz” sorusuna, esprili bir şekilde “Teniste rakip olarak kim görmek isterim, seni keltoş” yanıtını verince gülüşmelere neden oldu. “Şimdi Sharapova dermişim” ifadesini kullanan Avşar, konuşmasını da şöyle sürdürdü: “Şampiyon belli, ikinci ve üçüncü kim olur işte onu bilmiyorum. Ama şampiyon belli onu söyleyebilirim.” Daha sonra üzerine değişip, tenis kortuna çıkan Avşar, bir süre saha kenarında rakiplerini bekledi. Milli tenisçiler Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu, korta çıkmakta gecikince Hülya Avşar da sabırsızlandı. “Nerede kaldı bunlar?” diye söylenmeye başlayan Avşar’a gazeteciler, “Belki de karşınıza çıkmaktan korkmuşlardır, ondan gelmiyorlar” yanıtını verince Avşar da, “Güzel bir espri ama gelmelerini bekliyorum” dedi.

Rakiplerinin gelmesi ile birlikte bir gösteri maçına çıkan Avşar, İpek Soylu ile eşleşti. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un eşi Aylin Coş’un da takip ettiği gösteri maçında Avşar, yaptığı servisler ve kaydettiği sayılar kadar sempatik tavırları ile de büyük beğeni topladı .

Kaynak: İHA