1. Plaj Tenisi Turnuvası Başladı

Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü tarafından kendi kortlarında düzenlenen ''1. Plaj tenisi'' turnuvası başladı.

Turnuvada 13 takım mücadele ederken, 18 bayan, 18 erkek olmak üzere toplam 36 sporcu bireysel başvurularının ardından yapılan kura çekimiyle bir bayan bir erkek sporcu bir takım olarak eşleşmeler yapıldı.

Turnuvaya katılmak isteyenlerin ATİK'e verdiği 5 lira katılım ücreti, kulübün ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacak. Turnuvanın ilk gününde 8, ikinci ve Son gününde ise 7 müsabaka yapılacak.

ATİK Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Oflaz, yaptığı açıklamada, birincisini düzenledikleri turnuvayı önümüzdeki yıl daha da geliştirmek istediklerini belirterek, turnuvayı geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını, bu nedenle ilkinin deneme niteliği taşıdığını söyledi.

Turnuvanın iki gün süreceğini anımsatan Oflaz, gelecek yıl turnuvayı daha geniş zamana yayarak, bir hafta boyunca devam etmesini planladıklarını kaydetti.

Oflaz, ''Turnuva'nın direktörlüğünü Tunç Müstecapoğlu yapıyor. Yarın yapılacak 7 karşılaşmanın ardından dereceye giren takımlar için ödül töreni yapılacak ve kokteyl ile turnuva Sona erecek'' dedi.

Turnuvada her yaş grubundan sporcunun yarışmasının ayrı bir güzellik olduğunu kaydeden Oflaz, sporun birleştirici, kaynaştırıcı rolünü bir kez daha yaşadıklarını belirtti.

Turnuvada müsabakalar, özel plaj tenisi raketleriyle havası azaltılmış tenis topları ile yapılıyor.

Kaynak: AA