Şampiyonanın Kütahya'daki Grup Karşılaşmaları, Erzurum, Bayburt ve Uşak'tan Toplam 4 Takımın Katılımıyla Başladı

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun düzenlediği ''Türkiye Atlı Cirit Şampiyonası''nın Kütahya'da 3 gün sürecek grup karşılaşmaları başladı.

Kütahya-Tavşanlı karayolunun 5. kilometresindeki Rahvan Atlı Spor Merkezi'nde başlayan grup karşılaşmalarına, Erzurum Atlı Spor Kulübü, Erzurum Dereboğazı Atlı Spor Kulübü, Bayburt Atlı Spor Kulübü ve Uşak Atlı Spor Kulübü takımları katılıyor.

Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilk karşılaşmalar yapıldı.

Federasyon yönetim kurulu üyesi Remzi Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk ata sporlarından atlı ciridin geçmişinin, 1071 yılında gerçekleşen Malazgirt Savaşı'na dayandığını bildirdi.

Savaşın kazanılmasının ardından antrenman amacıyla oynanan atlı ciridin daha sonra Anadolu'ya yayılarak spora dönüştüğünü belirten Erdoğan, ''Zaman zaman gösteri müsabakaları yapılmış. Osmanlı'da bir dönem tehlikeli olduğu için yasaklanmış'' dedi.

Federasyon yönetim kurulu üyesi İrfan Dedeoğlu da atlı ciridin iki takımla oynandığını ve takımlarda 7'si asil, 3'ü yedek olmak üzere toplam 10'ar sporcu bulunduğunu söyledi.

Bu sporun 40'ar dakikadan iki devrede yapıldığını, cirit isabet ettirme ve havada cirit yakalamanın 4'er, rakibi yakalayıp bağışlamanın 3 puanla ödüllendirildiğini, kural ihlallerine de eksi puanlar verildiğini anlatan Dedeoğlu, ''Grup maçları Kütahya, İzmit, Manisa'nın Alaşehir ilçesi ve Şanlıurfa'da 4'er takımın katılımıyla 10 gün içinde tamamlanacak. Grup birincisi olacak ekipler, 15 Ekim'de Denizli'deki finalde mücadele edecek'' diye konuştu.

Dedeoğlu, Kütahya ve İzmit'teki grup maçlarının 23 Eylül'de sona ereceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin

Kaynak: AA