Kardemir D.ç Karabükspor 3 Puanla Tanıştı

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Kardemir D.Ç. Karabükspor sahasında Medical Park Antalyaspor’u son dakikada bulduğu golle 1-0 mağlup etmeyi başarırken, yeni sezonda ilk kez 3 puanla tanıştı.

Maçın ardından konuşan Kardemir D.Ç Karabükspor Teknik Direktörü Michael Skibbe, son dakikalarda gol için ne gerekiyorsa yaptıklarını belirterek, "Her şeyden önce son anda bile olsa galip gelmek bizim için çok sevinçli. Buna rağmen ikinci devre bastırıp gol aradığını gösterdi. Geçen sene Eskişehir’de de çalışırken, 4 maç arka arkaya mağlubiyet serimiz vardı, bunu durdurmak gerekiyordu bunu da durdurduk, Orada içeride bir seri yakaladık, takımın bir alışkanlığı oluştu, gol yememe alışkanlığı oluştu. Bizim özellikle bugün takımın defansif düşüncesini genel olarak 90 dakika sürdürebildiğinden dolayı mutluyum. Son dakikalarda gol için ne varsa arzuyu gösterdik. Bundan sonraki Çarşamba ve Cumartesi herhalde oynayacağımız Akhisar Belediyespor maçları daha motiveli, kendine daha çok güvenen takım olarak bu maçlara çıkacağımızı söyleyebilirim” dedi.

Hakemin maç yönetimiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Skibbe, “Onları tebrik etmemin sebebi 1-0 öndeyken maçı bitirmesiydi. Hakem bugün ilk Süper Lig maçına çıktı. Benim için daha önemlisi Süper Lig'de yeni bir hakem olmasına rağmen maçın kaderini değiştirecek bir hata yapmaması. Maçın sonuna doğru özellikle bazı kararlarda doğru karar verdi” diye konuştu.

Birkaç maçın ardından değişikliklerin olabileceğini kaydeden Skibbe, “Biz istediğiz on biri bulmuş değiliz, birkaç maç içerisinde birkaç değişiklik olabilir. Ama dediğim gibi futbolda büyük bir sevinç olamaz son dakikada gelen golle galip gelinmesi gibi, o golle beraber hocaların, başkanların seyircilerin çok büyük baskısı boşalıyor“ şeklinde konuştu

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise, “Kaybetmez üzdü bizi. Oyunun geneline bakıldığında rakibe pozisyon vermeden 1-0 mağlup bitirdik. Ne olursa olsun, 10 kişide kalsak duran topta dikkatimizi biraz daha yukarı çekmemiz gerekiyordu. Basit bir topla yenildik. Önümüzdeki maça bakacağız. Sahamızda Elezığspor ile karşılaşacağız, bu maçın bizim tekrar kendimize gelme adında önemli olacağını düşünüyoruz. Bazı şeyleri daha da geliştirmemiz gerekiyor. Kazanmamız içten bile değildi. Karabük’ü bu kadar baskı altında yakalamak kolay değil, rakibi tebrik ediyoruz. Yapacak bir şeyimiz yok” diye kaydetti.

Karabükspor’un başarılı defans oyuncusu Erdem ise, “Öncelikle haftalar sonra çok ihtiyacımız olan bir galibiyet aldık. Bundan önceki dört maçın üçü şampiyon olmuş, Kasımpaşa da ciddi oynayan bir takım. ‘Bizim için lig başladı’ diyoruz. Hafta içindeki konuşmalarımız bu yöndeydi. Son dakikaya kadar maçı bırakmadık. Oyuna giren çıkan herkes görevini tamamı ile yaptı diye düşünüyorum. Bu galibiyet bütün Karabük seyircisine ve camiamıza hayırlı olsun” dedi.

Karabükspor’un baraşılı orta saha oyuncusu Yiğit, "İlk 4 haftada yukarı hedefleyecek takımlarla oyandık. Bu maçlarda çok iyi mücadele edemedik. Ama iyi bir takım olduğumuzu biliyoruz, iyi işler yapabileceğimize de inanıyoruz. Geçen sene ikinci yarıdaki takımın aynısı üstüne de kaliteli oyuncularda var. Düşmeye oynayacak gibi bir düşüncesi olmasın taraftarın, bu sene geçen seneye göre, bu sene o sıkıntıları çekeceğini düşünmüyorum. Çok iyi yerlere gelecektir. Bu galibiyeti yöneticilere armağan ediyorum” diye konuştu.

Maçın zor geçeceğini bildiklerini ifade eden Antalyaspor’lu futbolcu Murat Duruer, "Rakibimizin galibiyeti yoktu, lige tutunma maçıydı. İyi de mücadele ettiler. Duran toptan gol yedik. Emre’nin pozisyonunda faul yoktu, faul varsa bile bizim lehimize çalınması gerekirdi. 90 dakika büyük bir emek verdik. Bunun neticesinde bir puanla dönmemiz gerekiyordu. Bundan sonraki maçımıza bakacağız” dedi.

Antalyaspor’lu futbolcu Ergün ise, “Bizim için zor geçeceğini biliyorduk. 9 puana ulaşıp Elazığspor’u da yenip ligin üstüne tırmanmak istiyorduk. Rakibe bir pozisyon verdik. Rakibin son dakikalar da yükleneceğini de biliyorduk, amatörce bir gol yedik. Neticesinde mağlup olduk. Karabükspor’u tebrik ediyoruz" şeklinde konuştu

Kaynak: İHA