Büyükşehir’den 10 Okula Spor Salonu

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 okula çok amaçlı spor salonu yapılıyor.

Bin 730 metrekare kapalı alanı olan spor salonlarının 10 milyon 600 bin TL’ye mal olacağı belirtildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’da eğitime desteklerinin artarak devam ettiğini belirterek, şehir merkezindeki tüm okullarda fiziki düzenlemeler yaptıklarını hatırlattı. Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte şehir merkezindeki 10 okulda spor salonu yapımının da son aşamaya geldiğini vurgulayan Başkan Akyürek, spor salonlarında voleybol, basketbol, halk oyunları ve konserlerin yapılabileceğini ifade etti.

Kapalı alanları bin 730 metrekare olan spor salonlarının bodrum + 3 kattan oluştuğunu ve engellilerin kullanımına uygun olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, salonlarda seyirciler için de 180 kişilik arkalıklı koltuğu olan tribün bulunduğunu dile getirdi. .

10 spor salonunun 10 milyon 600 bin TL’ye mal olacağını ve tamamının kısa süre içinde öğrencilerin hizmetinde olacağını belirten Başkan Akyürek, spor salonlarının tüm okullara hayırlı olmasını diledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından okullara yapılan spor salonlarında sporcular, öğretmenler ve hakem heyetleri için soyunma odaları, wc, duş ve sağlık odaları bulunuyor. İlk etapta spor salonu yapılan okullar şöyle: Meram Şehit Pilot Ayfer Gök İlkokulu, Karatay Hasan Ali Yücel İlkokulu, Selçuklu Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu, Selçuklu Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi, Selçuklu Vali İhsan Dede İlkokulu, Karatay İMKB Endüstri Meslek Lisesi, Karatay Aliye Hüseyin Tekbaş İlkokulu, Meram Fevzi Çakmak İlkokulu, Meram TOKİ Ziyanur Aksun İlkokulu, Meram A. Naci Gücüyener İlkokulu .

Kaynak: İHA