Ortaca Belediyespor Çalışmalarına Hız Verdi

Muğla Süper Amatör Lig takımlarından Ortaca Belediyespor, yeni sezon öncesi çalışmalarına hız verdi.

Ortaca Belediyespor, teknik direktör Egemen Urhan, teknik direktör yardımcısı Deniz Kibar ve kaleci antrenörü Teoman Aktaş yönetiminde günde çift çalışma yaparak Ahmet Ateş Stadyumu’nda hazırlıklarını devam ediyor.

Lig başlayana skadar çalışmalarını aralıksız devam edeceklerini, hazırlık maçlar için gelecek teklifleri ve kuvvetli takımlarla maç oynamak istediklerini belirten Ortaca Belediyespor Teknik Direktörü Egemen Urhan, “Çalışmalarımıza 22 Ağustos’ta başladık. Takımımızı da çalışmalara başlamadan önce kurduk, bitirdik; daha sonrasında bir tane transferimiz oldu. Takım adına avantajlı olduğumuzu düşünüyorum. Takımda ki bütün oyuncular, çalışmalar hep beraber başladı.

Sonradan gelen yani yarım olan oyuncumuz yok. Çalışmalarımız günde çift idman ile yoğun bir şekilde devam ediyor. Oyuncularımızda oyunun bilincinde olarak çalışmaları aksatmadan devam ediyorlar. Hedefimizi sezon başında bir üst lige çıkmak olarak belirledik. Ortaca’nın yerinin burası olmadığını ve daha iyi yerlere çıkması gerektiğini düşünerek bunun bilincinde olarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Burada işimiz kolay değil; şampiyon olsak bile, bir üst lig’den şampiyon olan takım ile baraj maçı yapmamız gerekiyor. Bizde bunun bilincinde olaraktan bir takım kurduk. Oyuncu kalitesini kulübün bütçesinin de elverdiği derecede iyi kaliteli oyuncuları seçmeye çalıştık. Yaptığımızı hazırlık maçlarında olumlu ve olumsuz şeyleri de görüyoruz ve bunun bilincinde eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Hazırlık maçlarında da ilk olarak Bozdağın Belediye Spor ile hazırlık maçı yaptık. Daha sonrasında Muğla Spor, Denizli Bal takımlarından Sarayköy ile hazırlık maçları oynadık. Hazırlık maçlarında skor bizim için önemli değildir. Takımın kazanmayı öğrenmesi anlamında skora gidebilmesi için alışkanlık yapması da bizim için fırsatı. Sonuçta bunları başardığımızı düşünüyorum. Gol yollarında etkili bir takım olduğunu da sahada gösterdiler. En son oynadığımız karşılaşma ise, Denizli’nin Bal takımlarından olan Kızılcabölük’tü. Bu takım olarak çok iddialı ve iyi bir bütçe ayıran bir takım olduğu için hazırlık maçı oynamaya planladık. Bunda ki sebepte ise, bizden daha hazır ve oyuncu kalitesi de iyi olan takımla maç yapıp, eksiklerimizi daha fazla görebilme adına bu takımı seçtik. Yaptığımız maçta profesyonel lig seviyesinde bir maç oldu” dedi.

Çalışmalarda sıkıntıları tespit ettiklerini ifade eden Urhan, “Eksiklerimizi daha fazla gördük, gördüğümüz eksiklikleri giderip, önümüzde ki maçlara hazırlanıyoruz. Ligin başlamasına da ortalama bir ay gibi bir süre var. Bu süre zarfı içerisinde eksikliklerimizi tamamlayıp lige hazır bir şekilde başlayacağız. Ortaca’ya inşallah olması gerektiği yere taşıyarak herkesi mutlu edebilecek yerlere taşıyacağız. Skora gidebilen bir takım izletmeyi hedefliyoruz. Bunu da başaracağımıza eminiz. Bir üst ligden oynayacağımız maçlar kısıtlandı; nedeni ise, üst lig başlıyor. Ancak onlar hafta arası maç yapmayı planlarsa kendileriyle maç yapabiliriz. Ortaca’nın konumu itibari ile de bizim seviyemizde olabilecek takımlar uzak; o yüzden maç yapma sıkıntısı var. Eğer bir sıkıntı olmaz ise, BAL takımında mücadele edecek olan Çine Mardan Spor ile iki maç yapacağız. Yine Aydın’ın BAL takımlarından olan Didim Spor ile Cuma günü Muğla’da maç yapmayı planlıyoruz. İlerleyen zamanlarda da bize maç teklifinde bulunan uygun bulduğumuz takımlar ile maç programı yapacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA