'Mağlubiyetten hoşlanmayız ama...'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Manchester United karşısında sergiledikleri futbolu değerlendirdi, penaltı tartışmalı pozisyonlara değindi..

'Kaybettiğimiz için üzgünüz. Sonuca bakınca olumlu değil ama Galatasaray karakterini sahaya yansıttıysak sevindirici. Zaman zaman bunu gördüm ama dışarıdan daha iyi görünür.
Oyuncular başlarken tedirgin başladılar. Golden sonra devreye kadar iyi gittik. Türkiye ligindeki mücadelenin üstüne çıkmamız gerektiğini biliyorduk. Daha farklı da yenilebilirdik, beraberliği yakalayıp 2'ye 3'e de gidebilirdik. Direkten dönen toplar, 1. dakikada Umut'un penaltısı var. Devre arasında görüntüyü içeri getirdiler, penaltı. Bu seviyedeki hakemler bunu verecek. Aydın'ın pozisyonunu görmedim, bir şey diyemem ama Umut'un pozisyonu penaltı.

Daha almamız gereken yol var. Oyuncularımız direnç gösterdiler, koşu olarak Türkiye liginin üstüne çıktılar. Son dakikaya kadar çocuklar uğraştı. Sevindirici olan Manchester'e kafa tutmayı bilmek. Son dakikalarda zaman geçirmeye başladılar. Onlar tek santrforla oynuyor biz iki santrforla oynadık. Güzel netice vermek isterdik ama olmadı. Çalışmaya devam edeceğiz.
İlk maç heyecanı bazı oyuncularımızı sarmıştı. Nerede, kime olura olsun mağlubiyetten hoşlanmayız ama oyuncularım buradan dersler çıkaracaktır.

Umut'un sevindirici haberi spazm. Çok ağır olmadığı inancını taşıyorum ama bakacağız. '

-BASIN TOPLANTISI
Fatih Terim'İ basın toplansından derlenenler;
'Cluj'un yenmesi Şampiyonlar Ligi'ne kalmış her takımın önemli olduğunun kanıtıdır. Braga'yı evinde yenmek kolay değildir. Cluj lider sonuç olarak. Hasan ve Ümit hocanın getirdiği raporlarda da Cluj'un iyi takım olduğunu belirtmişler. Herkes iyi oyun oynuyor, her maç dikkatli olmalıyız. '

'Dany'yi çabuk olduğu için ve Cris'in fizik kondisyon açısından oynamadığı haftalardan dolayı biraz eksikliği olduğu için oynattım. Bunu da Cris ile konuştuk ve böyle bir karar verdik. '

'Hamit bir gol yapsa o da biz de rahatlayacağız. Ben kendini de eleştiren bir insanım ama futbolda şöyle bir şey var; Biz öne geçsek olayların bu şekilde ceyran edeceğini bilemeyiz. Hamit'in ki gol olsa. Beraberliği gol olsa olaylar farklı olacak. Bu futbolda gol çok farklı bir şey. Şampiyonlar Ligi tarihinin en önemli takımıyla oynadık. Galatasary bugün iyi oynamak ve cesur oynak adına herşey yaptı. 2. golü yesek maç koapbilirdi, penltı kaçırdılar. Herşeyi göz ardı etmeden düşüneceğiz. Mühim olan bu gruptan bir şekilde çıkmak. Braga ve Cluj ile oynadıktan sonra mı Manchester ile oynasaydık diye daha önce de belirtmiştim. Takımda ilk kez bu sahne de boy gösteren bir çok oyuncumuz var. Daha zamana ihtiyacımız var... '