Konya İl Özel İdaresi Sporcusu Bilek Güreşinde Dünya İkincisi Oldu

Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü'nü bedensel engelliler bilek güreşinde temsil eden Ömer Faruk Gönül, 34. Dünya Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası'ndan gümüş madalya ile döndü

Brezilya'nın Sao Paulo kentinde 10-18 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen şampiyonaya Ömer Faruk Gönül, 50 kiloda gençler kategorisinde katıldı.

Zorlu rakipleri karşısında verdiği mücadelenin sonucunu alan Gönül, sağ kolda dünya ikinciliği alırken, sol kolda dünya üçüncüsü oldu.

Madalya sözü ile gittiği Brezilya'dan dünya ikinciliği gibi önemli bir dereceyle dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren İl Özel İdaresi Spor Kulübü Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi ve Bedensel Engelliler Halter Antrenörü Emin Görmüş, spor kariyerinin henüz çok başında olmasına rağmen Ömer Faruk'tan beklediği performansı aldığını ve bunun karşılığında dünya ikinciliğini hak ettiğini kaydetti.

Şampiyonaya Ömer Faruk ile birlikte giden ve dünya şampiyonluğuna aday olarak gördüğü Işıl Metin'in 5. olduğunu ifade eden Görmüş, ''Işıl ne yazık ki, 100 gram fazlası olması nedeniyle bir üst sıklette, kendinden çok güçlü sporcularla yarışmak zorunda kaldı. Bu nedenle de 5. sırada kaldı'' dedi.

Hedefini dünya şampiyonluğu olarak büyüten Ömer Faruk Gönül, bundan sonraki çalışmalarını hem bilek güreşi hem de bedensel engelli halter branşında yapacak.

Yayıncı : Rıfat Yerlikaya

Kaynak: AA